De onderhandelingen worden zondag om 13.30 uur hervat. Er werden geen verklaringen afgelegd.

Volgens bronnen is vooral Open VLD-minister Alexander De Croo het niet eens met de belastingvoorstellen die op tafel liggen.

De ministers zaten sinds vrijdag bijeen in een poging om de begroting voor dit jaar op de rails te houden. De premier, de vicepremiers en de ministers van Begroting en Financiën zaten sinds 16.00 uur rond de tafel. Omstreeks 10.30 uur zaterdagochtend werd de vergadering opgeschort.

'Fairness taks'
De federale regering moet op zoek naar 524 miljoen euro om de begroting voor dit jaar onder controle te houden, met eventueel nog een extra buffer. Voor volgend jaar is 3,5 miljard euro nodig.

Volgens verschillende bronnen werd eerder al goede vooruitgang geboekt en zou een akkoord zeker tot de mogelijkheden hebben gehoord, of zelfs dichtbij geweest zijn. Zo valt te horen dat voor de begroting van 2014 al meer dan 2 miljard euro op tafel lag.

Voor dit jaar was al 650 miljoen gevonden dankzij onder meer een zogenaamde 'fairness taks' voor multinationals. Kmo's krijgen dan weer een hogere notionele intrestaftrek.

Daarnaast wordt de kinderbijslag afgeschaft voor jongeren ouder dan 23 jaar. Verder komen er besparingen in de sociale zekerheid, defensie, ontwikkelingssamenwerking en asiel en migratie. (Belga/TE)

De onderhandelingen worden zondag om 13.30 uur hervat. Er werden geen verklaringen afgelegd. Volgens bronnen is vooral Open VLD-minister Alexander De Croo het niet eens met de belastingvoorstellen die op tafel liggen. De ministers zaten sinds vrijdag bijeen in een poging om de begroting voor dit jaar op de rails te houden. De premier, de vicepremiers en de ministers van Begroting en Financiën zaten sinds 16.00 uur rond de tafel. Omstreeks 10.30 uur zaterdagochtend werd de vergadering opgeschort. 'Fairness taks' De federale regering moet op zoek naar 524 miljoen euro om de begroting voor dit jaar onder controle te houden, met eventueel nog een extra buffer. Voor volgend jaar is 3,5 miljard euro nodig. Volgens verschillende bronnen werd eerder al goede vooruitgang geboekt en zou een akkoord zeker tot de mogelijkheden hebben gehoord, of zelfs dichtbij geweest zijn. Zo valt te horen dat voor de begroting van 2014 al meer dan 2 miljard euro op tafel lag. Voor dit jaar was al 650 miljoen gevonden dankzij onder meer een zogenaamde 'fairness taks' voor multinationals. Kmo's krijgen dan weer een hogere notionele intrestaftrek. Daarnaast wordt de kinderbijslag afgeschaft voor jongeren ouder dan 23 jaar. Verder komen er besparingen in de sociale zekerheid, defensie, ontwikkelingssamenwerking en asiel en migratie. (Belga/TE)