Het federaal kernkabinet heeft woensdagochtend beslist dat er dan toch asielzoekers zullen worden opgevangen in de kazerne van Bastenaken.

Er is onderdak voorzien voor 550 asielzoekers. Bastenaken is één van de vijf sites waar de federale regering in totaal 2.000 extra opvangplaatsen wil creëren. De andere zijn de militaire sites van Weelde, Houthalen-Helchteren en Bierset, naast nieuwe infrastructuur van de civiele bescherming in Gembloers.

In Bastenaken was er verzet tegen de opvang. De zaak leidde zelfs tot een rel tussen de vicepremiers Laurette Onkelinx (PS) en Joëlle Milquet (CDH), toen die laatste aandrong dat er eerst lokaal overleg zou worden gepleegd.

Intussen staakt Bastenaken haar verzet tegen de opvang. Burgemeester Philippe Collard (MR) zegt dat hij gerustgesteld is na het overleg met de federale regering.

Het federaal kernkabinet heeft woensdagochtend beslist dat er dan toch asielzoekers zullen worden opgevangen in de kazerne van Bastenaken.Er is onderdak voorzien voor 550 asielzoekers. Bastenaken is één van de vijf sites waar de federale regering in totaal 2.000 extra opvangplaatsen wil creëren. De andere zijn de militaire sites van Weelde, Houthalen-Helchteren en Bierset, naast nieuwe infrastructuur van de civiele bescherming in Gembloers. In Bastenaken was er verzet tegen de opvang. De zaak leidde zelfs tot een rel tussen de vicepremiers Laurette Onkelinx (PS) en Joëlle Milquet (CDH), toen die laatste aandrong dat er eerst lokaal overleg zou worden gepleegd.Intussen staakt Bastenaken haar verzet tegen de opvang. Burgemeester Philippe Collard (MR) zegt dat hij gerustgesteld is na het overleg met de federale regering.