Het operationeel personeel van de kerncentrale Doel 4 werd maandagochtend een uur lang geëvacueerd, nadat er rookontwikkeling was ontstaan in het niet-nucleaire gedeelte.

De toestand is momenteel onder controle en de brandweer moest niet tussenkomen, zegt Els Declercq, de woordvoerster van de kerncentrale in Doel. Het incident heeft geen impact op de werking van de kerncentrale en evenmin op de veiligheid van werknemers of omwonenden.

Kortsluiting

De rookontwikkeling ontstond door een kortsluiting op een elektrisch bord in het niet-nucleaire gedeelte van reactor Doel 4, die stillag voor jaarlijks onderhoud. De brandweer van het bedrijf zelf kwam ter plaatse, maar moest niet tussenkomen, zegt Declercq.

Het personeel van Doel 4 werd preventief geëvacueerd, maar is intussen opnieuw aan het werk. (Belga/EE)

Het operationeel personeel van de kerncentrale Doel 4 werd maandagochtend een uur lang geëvacueerd, nadat er rookontwikkeling was ontstaan in het niet-nucleaire gedeelte. De toestand is momenteel onder controle en de brandweer moest niet tussenkomen, zegt Els Declercq, de woordvoerster van de kerncentrale in Doel. Het incident heeft geen impact op de werking van de kerncentrale en evenmin op de veiligheid van werknemers of omwonenden.Kortsluiting De rookontwikkeling ontstond door een kortsluiting op een elektrisch bord in het niet-nucleaire gedeelte van reactor Doel 4, die stillag voor jaarlijks onderhoud. De brandweer van het bedrijf zelf kwam ter plaatse, maar moest niet tussenkomen, zegt Declercq. Het personeel van Doel 4 werd preventief geëvacueerd, maar is intussen opnieuw aan het werk. (Belga/EE)