Dat zegt woordvoerder Eric de Beukelaer van de Bisschoppenconferentie van België dinsdag in Le Soir naar aanleiding van de verklaringen van aartsbisschop Léonard over misbruik van kinderen door kerkdienaars.

In zijn eerste paashomilie als nieuwe aartsbisschop betreurde Léonard het "schuldig stilzwijgen" van de kerk over de pedofilieschandalen.

Hij stelde dat de reputatie van sommigen blijkbaar voorrang kreeg op misbruikte kinderen en gaf aan dat de kerk bereid is hen in hun waardigheid te herstellen.

In Le Soir schuift Eric De Beukelaer het idee naar voren om een onderzoekscommissie in het leven te roepen die met historici uitzoekt hoe de kerk zich precies heeft gedragen in het dossier. Die commissie zou op de steun kunnen rekenen van de kerk.

Dat zegt woordvoerder Eric de Beukelaer van de Bisschoppenconferentie van België dinsdag in Le Soir naar aanleiding van de verklaringen van aartsbisschop Léonard over misbruik van kinderen door kerkdienaars. In zijn eerste paashomilie als nieuwe aartsbisschop betreurde Léonard het "schuldig stilzwijgen" van de kerk over de pedofilieschandalen. Hij stelde dat de reputatie van sommigen blijkbaar voorrang kreeg op misbruikte kinderen en gaf aan dat de kerk bereid is hen in hun waardigheid te herstellen. In Le Soir schuift Eric De Beukelaer het idee naar voren om een onderzoekscommissie in het leven te roepen die met historici uitzoekt hoe de kerk zich precies heeft gedragen in het dossier. Die commissie zou op de steun kunnen rekenen van de kerk.