De spectaculaire brand in de kerk van Westkapelle ontstond rond 15.15 uur. Een hevige wind zorgde ervoor dat de vlammen zich snel konden verspreiden. Werken aan het dak zijn volgens de brandweer zo goed als zeker de oorzaak voor de uitslaande brand. De Sint-Niklaaskerk stond in een mum van tijd in lichterlaaie.

Bij de brand vielen geen gewonden. Voorlopig is er ook geen direct gevaar voor de buurtbewoners en er zijn geen evacuaties gepland. Het blussen zal nog een hele tijd in beslag nemen. Daarbij krijgt de brandweer van Knokke-Heist de assistentie van de Brugse collega's die met twee ladderwagens ter plaatse zijn.

Het parket van Brugge zal een branddeskundige aanstellen om de omstandigheden van de brand verder te onderzoeken. (Belga/EA)

De spectaculaire brand in de kerk van Westkapelle ontstond rond 15.15 uur. Een hevige wind zorgde ervoor dat de vlammen zich snel konden verspreiden. Werken aan het dak zijn volgens de brandweer zo goed als zeker de oorzaak voor de uitslaande brand. De Sint-Niklaaskerk stond in een mum van tijd in lichterlaaie. Bij de brand vielen geen gewonden. Voorlopig is er ook geen direct gevaar voor de buurtbewoners en er zijn geen evacuaties gepland. Het blussen zal nog een hele tijd in beslag nemen. Daarbij krijgt de brandweer van Knokke-Heist de assistentie van de Brugse collega's die met twee ladderwagens ter plaatse zijn. Het parket van Brugge zal een branddeskundige aanstellen om de omstandigheden van de brand verder te onderzoeken. (Belga/EA)