KBS steunt burgers die meewerken aan integratie vluchtelingen

29/01/16 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:20

De Koning Boudewijnstichting steunt 40 projecten (met 300.000 euro) van burgers en organisaties die werken aan de integratie van vluchtelingen.

KBS steunt burgers die meewerken aan integratie vluchtelingen

Nieuwkomers in België © BELGA

De Koning Boudewijnstichting deed eind vorig jaar een oproep voor initiatieven van burgers en organisaties die werken aan de integratie van vluchtelingen. Een eerste selectie werd nu afgesloten. Een jury selecteerde veertig projecten die samen 300.000 euro ontvangen.

'De geselecteerde projecten zijn zeer divers . De initiatiefnemers vertrekken van de noden van de vluchtelingen met het oog op hun integratie op lange termijn', klinkt het in een persbericht van de stichting. 'Opmerkelijk is dat veel projecten willen inspelen op de vraag naar peterschappen en ontmoetingen met niet-begeleide minderjarigen en jongeren in het algemeen.'

Geestelijke gezondheidszorg

De onafhankelijke jury looft de creativiteit en de eigen visie van de verschillende projecten. Zo zijn er projecten die informele etentjes organiseren om nieuwkomers en locals samen te brengen, terwijl andere organisaties ervoor kozen om vluchtelingen aan het werk te zetten in de zorg.

Voorts maakt de stichting 4 miljoen euro vrij om in 2016 en 2017 te besteden aan huisvesting, geestelijke gezondheid en niet-begeleide minderjarigen. De stichting koos de thema's en methodes in overleg met de bevoegde ministers en de organisaties van het middenveld. 'Want de uitdagingen in deze domeinen zijn erg groot.'

Lees meer over:

Onze partners