Dat blijkt uit een brief van de Antwerpse bisschop Johan Bonny die De Morgen kon inkijken.

"De tijd heeft niet stilgestaan", schrijft Bonny. "Vele factoren zijn in beweging en vragen om een eerlijke overweging: de overdracht van de kernbegrippen uit de christelijke en katholieke traditie, de geletterdheid van de jonge generaties in verband met eigen religieuze en culturele tradities".

'Niet in tegenspraak met dialoog'

De bisschoppen stichten een werkgroep met twintig leden - vijf onderwijsinspecteurs, vijf godsdienstleerkrachten, vijf theologen en vijf docenten uit de katholieke lerarenopleiding - die tegen Pasen volgend jaar een eindrapport afleveren. Hun bevindingen moeten dan vanaf het schooljaar 2018-2019 voelbaar worden in de klas. Leerlingen kunnen daar dan bijvoorbeeld weer leren wat de verschillende sacramenten inhouden en wat het verschil is tussen een zalig- en heiligverklaring.

Volgens topman Lieven Boeve van Katholiek Onderwijs Vlaanderen is het "godsdienstiger" maken van de godsdienstlessen niet in tegenspraak met de "dialoogschool" waarnaar hij streeft. "Het gaat hier om een basis waarover je gehoord moet hebben, of je nu zelf katholiek bent of niet", zegt hij.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit een brief van de Antwerpse bisschop Johan Bonny die De Morgen kon inkijken."De tijd heeft niet stilgestaan", schrijft Bonny. "Vele factoren zijn in beweging en vragen om een eerlijke overweging: de overdracht van de kernbegrippen uit de christelijke en katholieke traditie, de geletterdheid van de jonge generaties in verband met eigen religieuze en culturele tradities".De bisschoppen stichten een werkgroep met twintig leden - vijf onderwijsinspecteurs, vijf godsdienstleerkrachten, vijf theologen en vijf docenten uit de katholieke lerarenopleiding - die tegen Pasen volgend jaar een eindrapport afleveren. Hun bevindingen moeten dan vanaf het schooljaar 2018-2019 voelbaar worden in de klas. Leerlingen kunnen daar dan bijvoorbeeld weer leren wat de verschillende sacramenten inhouden en wat het verschil is tussen een zalig- en heiligverklaring. Volgens topman Lieven Boeve van Katholiek Onderwijs Vlaanderen is het "godsdienstiger" maken van de godsdienstlessen niet in tegenspraak met de "dialoogschool" waarnaar hij streeft. "Het gaat hier om een basis waarover je gehoord moet hebben, of je nu zelf katholiek bent of niet", zegt hij.(Belga/RR)