De Chiro haalt uit naar de paus wegens diens reactie op een Brits wetsontwerp dat homeseksuelen beschermt tegen discriminatie. In een brief zegt de katholieke jeugdvereniging daar verontwaardigd over te zijn.

Paus Benedictus XVI had de zogenaamde gelijkheidswet veroordeeld die in het Brits parlement wordt behandeld en discriminatie van holebi's bij sollicitaties, onder meer bij de kerk, moet tegengaan.

In een toespraak voor Engelse en Welshe bisschoppen had de paus de gelijkstelling in de wet van hetero's en homo's gehekeld.

Zijn uitlatingen leidden tot heel wat protest in Groot-Brittannië, dat de paus in september zou bezoeken.

'Geen onderscheid tussen mensen'

In een open brief aan Benedictus zeggen de nationale voorzitters van Chirojeugd Vlaanderen niet te begrijpen dat het hoofd van de katholieke kerk gekant is tegen een wet die de gelijkwaardige behandeling van alle mensen wil waarborgen.

De Chiro zegt kinderen en jongeren een kader te willen bieden waarmee ze een eigen weg kunnen zoeken op het vlak van relaties en seksualiteit.

'We maken hier uitdrukkelijk geen onderscheid of rangorde naar sekse of geaardheid', aldus de voorzitters Dimitri Vandenbroucke en Maaike Van Miert.

Ze schrijven niet te begrijpen dat de paus een onderscheid maakt tussen mensen en hekelen zijn opvatting als zou holebiseksualiteit tegennatuurlijk zijn.

'We zijn ervan overtuigd dat het opvattingen en uitspraken als deze zijn die het moeilijk maken voor jongeren om zich nog welkom te voelen in de Kerk', aldus de voorzitters van Chirojeugd Vlaanderen.

De Chiro haalt uit naar de paus wegens diens reactie op een Brits wetsontwerp dat homeseksuelen beschermt tegen discriminatie. In een brief zegt de katholieke jeugdvereniging daar verontwaardigd over te zijn.Paus Benedictus XVI had de zogenaamde gelijkheidswet veroordeeld die in het Brits parlement wordt behandeld en discriminatie van holebi's bij sollicitaties, onder meer bij de kerk, moet tegengaan.In een toespraak voor Engelse en Welshe bisschoppen had de paus de gelijkstelling in de wet van hetero's en homo's gehekeld.Zijn uitlatingen leidden tot heel wat protest in Groot-Brittannië, dat de paus in september zou bezoeken.'Geen onderscheid tussen mensen'In een open brief aan Benedictus zeggen de nationale voorzitters van Chirojeugd Vlaanderen niet te begrijpen dat het hoofd van de katholieke kerk gekant is tegen een wet die de gelijkwaardige behandeling van alle mensen wil waarborgen.De Chiro zegt kinderen en jongeren een kader te willen bieden waarmee ze een eigen weg kunnen zoeken op het vlak van relaties en seksualiteit.'We maken hier uitdrukkelijk geen onderscheid of rangorde naar sekse of geaardheid', aldus de voorzitters Dimitri Vandenbroucke en Maaike Van Miert.Ze schrijven niet te begrijpen dat de paus een onderscheid maakt tussen mensen en hekelen zijn opvatting als zou holebiseksualiteit tegennatuurlijk zijn.'We zijn ervan overtuigd dat het opvattingen en uitspraken als deze zijn die het moeilijk maken voor jongeren om zich nog welkom te voelen in de Kerk', aldus de voorzitters van Chirojeugd Vlaanderen.