Kasteelmoord: gerecht zoekt tweede dader

28/01/13 om 07:12 - Bijgewerkt om 07:12

Het gerecht is op zoek naar een tweede dader van de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Volgens de speurders kan de intussen overleden dader de moord niet alleen gepleegd hebben.

Kasteelmoord: gerecht zoekt tweede dader

© Belga

Verschillende Vlaamse kranten geven bijkomende details over de identiteit van de vermoedelijke moordenaar van Stijn Saelens. Een aantal kranten schrijft dat de intussen overleden dader de Nederlandse crimineel Ron(ald) Van Bommel was.

Volgens Het Laatste Nieuws gaan de speurders er ook van uit dat de dader niet alleen handelde. "Dat dode lichaam kan hij moeilijk in zijn eentje verplaatst hebben".

DNA-onderzoek

Afgelopen weekend kreeg het onderzoek naar de kasteelmoord een vreemde wending. Een jaar na de feiten kwam het Brugse parket met het nieuws dat de moordenaar van Stijn Saelens was ontmaskerd op basis van DNA-onderzoek maar dat de man in mei 2012 was overleden.

Drievoudige moord

Volgens de kranten gaat het om de Eindhovenaar Ron Van Bommel, een man met een crimineel verleden. Zo was hij volgens Het Belang van Limburg in 2000 betrokken bij een drievoudige moord op drie Ierse drugsdealers in Scheveningen. Samen met een handlanger zou hij ook een xtc-dealer in Valkenswaard hebben omgebracht, zo schrijft de krant.

Op het moment van de moord op Saelens was Van Bommel terminaal ziek. Hij overleed enkele maanden na de moord (in mei 2012) aan pancreaskanker.

Tweede dader

Volgens Het Laatste Nieuws zoekt het gerecht nog een tweede dader. "We zijn ervan overtuigd dat hij niet alleen was, want het dode lichaam kan hij moeilijk alleen versleept hebben. We zoeke nog meer uitvoerders. Het feit dat hij dood is, betekent dat we van hem nooit meer zullen vernemen wat de precieze opdracht was", zo wordt procureur Jean-Marie Bervkens geciteerd. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners