De federale overheidsdienst Financiën krijgt steeds meer klachten van mensen die wachten op hun geld van het Rampenfonds, berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Normaal heeft het Rampenfonds 15 miljoen euro in de kassa, maar dat geld is al op. Financiën hoopt dat snel vers geld wordt gestort, maar daar is eerst een begroting voor nodig. Alleen zo kan Financiën de inkomsten uit een taks op verzekeringscontracten, die goed zijn voor het grootste stuk van de jaarlijkse dotatie, versneld in handen krijgen. Het enige wat het departement Financiën nu dus kan doen, is klagers een brief sturen waarin ze hen vragen geduld te hebben.

Sneeuwval en onweer

In 2011 werden twee rampen erkend: de hevige sneeuwval van eind 2010 en het onweer van 18 augustus. Dat onweer trok over Pukkelpop en eiste daar vijf doden. Maar ook de Haspengouwse fruitboeren werden heel hard getroffen door het noodweer, en ook zij hebben dus recht op compensaties uit het Rampenfonds.

Annemie Turtelboom: 'Iedereen krijgt zijn geld'

In regeringskringen wordt gesuggereerd de regels te verstrengen, om structurele problemen te vermijden. Bij minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) verzekeren ze evenwel dat niemand zich zorgen hoeft te maken. "Het duurt misschien wat langer, maar iedereen krijgt zijn geld. Dat is een wettelijke verplichting."

'Minister Turtelboom schoffeert parlement'

N-VA-Kamerlid Koenraad Degroot is er niet over te spreken dat minister Turtelboom nog niet heeft geantwoord op zijn vragen omrent het Rampenfonds, maar er wel over communiceert in de media. "Dit is tegen de afspraken die de conferentie van de voorzitters hieromtrent enkele maanden geleden maakten", klinkt het. (Belga/SD)

De federale overheidsdienst Financiën krijgt steeds meer klachten van mensen die wachten op hun geld van het Rampenfonds, berichten De Standaard en Het Nieuwsblad. Normaal heeft het Rampenfonds 15 miljoen euro in de kassa, maar dat geld is al op. Financiën hoopt dat snel vers geld wordt gestort, maar daar is eerst een begroting voor nodig. Alleen zo kan Financiën de inkomsten uit een taks op verzekeringscontracten, die goed zijn voor het grootste stuk van de jaarlijkse dotatie, versneld in handen krijgen. Het enige wat het departement Financiën nu dus kan doen, is klagers een brief sturen waarin ze hen vragen geduld te hebben.Sneeuwval en onweerIn 2011 werden twee rampen erkend: de hevige sneeuwval van eind 2010 en het onweer van 18 augustus. Dat onweer trok over Pukkelpop en eiste daar vijf doden. Maar ook de Haspengouwse fruitboeren werden heel hard getroffen door het noodweer, en ook zij hebben dus recht op compensaties uit het Rampenfonds. Annemie Turtelboom: 'Iedereen krijgt zijn geld'In regeringskringen wordt gesuggereerd de regels te verstrengen, om structurele problemen te vermijden. Bij minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) verzekeren ze evenwel dat niemand zich zorgen hoeft te maken. "Het duurt misschien wat langer, maar iedereen krijgt zijn geld. Dat is een wettelijke verplichting."'Minister Turtelboom schoffeert parlement'N-VA-Kamerlid Koenraad Degroot is er niet over te spreken dat minister Turtelboom nog niet heeft geantwoord op zijn vragen omrent het Rampenfonds, maar er wel over communiceert in de media. "Dit is tegen de afspraken die de conferentie van de voorzitters hieromtrent enkele maanden geleden maakten", klinkt het. (Belga/SD)