Dat meldt een bron binnen de gevangenis van Nijvel.

De strafuitvoeringsrechtbank boog zich deze week over het dossier van de voormalige gangster en de voorwaarden van een voorwaardelijke invrijheidstelling.

Voorwaarden
De 'ontsnappingskoning', een bijnaam die Kapllan Murat kreeg omdat hij al vijf keer wist te ontsnappen uit de gevangenis, komt vrij onder voorwaarden met een proefperiode van zeven jaar en een half. Tijdens die periode moet de man zich verantwoorden aan de autoriteiten.

Kapllan Murat maakte in de jaren '80 deel uit van de bende van Patrick Haemers. Die was onder meer verantwoordelijk voor de ontvoering van politicus Paul Vanden Boeynants. Andere bekende bendeleden zijn Philippe Lacroix en Basri Bajrami.

Dat meldt een bron binnen de gevangenis van Nijvel. De strafuitvoeringsrechtbank boog zich deze week over het dossier van de voormalige gangster en de voorwaarden van een voorwaardelijke invrijheidstelling.VoorwaardenDe 'ontsnappingskoning', een bijnaam die Kapllan Murat kreeg omdat hij al vijf keer wist te ontsnappen uit de gevangenis, komt vrij onder voorwaarden met een proefperiode van zeven jaar en een half. Tijdens die periode moet de man zich verantwoorden aan de autoriteiten.Kapllan Murat maakte in de jaren '80 deel uit van de bende van Patrick Haemers. Die was onder meer verantwoordelijk voor de ontvoering van politicus Paul Vanden Boeynants. Andere bekende bendeleden zijn Philippe Lacroix en Basri Bajrami.