Kanaal Z behaalt recordaantal kijkcijfers

De zakenzender Kanaal Z en zijn Franstalige tegenhanger Canal Z hebben in december 2012 hun beste resultaat behaald sinds de metingen.

Per dag keken in december 316 000 mensen naar beide zenders, wat een stijging is van 3,3 procent tegenover de maand ervoor. Vooral Kanaal Z is vooruitgegaan: van 177.000 naar 195.000 Vlaamse kijkers per dag, een stijging van 10 procent.

‘Wij doen heel wat moeite om onze nieuwsitems een stukje toegankelijker te maken voor een breder publiek’, zegt Kanaal Z-eindredacteur Kris Vera. ‘We blijven uiteraard nieuws uit de economische wereld brengen, maar interpreteren die sector wel iets breder. En natuurlijk zal de aanhoudende economische crisis er ook wel mee te maken hebben dat meer mensen geïnteresseerd zijn in economisch nieuws’, besluit Vera.

Ook Canal Z stijgt met 4 procent: van 95.000 naar 99 000 kijkers. Daarnaast kan Kanaal Z/Canal Z als enige nationale zender ook rekenen op 22 000 zogenaamde ‘anderstalige’ kijkers die gemeten worden in het nationale universum. Die anderstalige kijkers leiden tot een extra bereik van 10 procent. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content