Een parlementslid mag zich in Wallonië wel kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar niet voor de provincieraadsverkiezingen. Dat lijkt Muriel Gerkens en haar partij te zijn ontgaan. Ook bij de definitieve goedkeuring van de lijsten, twee weken geleden, is de onverenigbaarheid niet aan het licht gekomen.

Volgens de Waalse overheid zullen de stemmen voor Gerkens aan Ecolo worden toegeschreven. Het valt echter niet uit te sluiten dat er na de verkiezing een klacht wordt ingediend, en dan moeten de inwoners van Wezet mogelijk een tweede keer naar de stembus.

Een parlementslid mag zich in Wallonië wel kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar niet voor de provincieraadsverkiezingen. Dat lijkt Muriel Gerkens en haar partij te zijn ontgaan. Ook bij de definitieve goedkeuring van de lijsten, twee weken geleden, is de onverenigbaarheid niet aan het licht gekomen. Volgens de Waalse overheid zullen de stemmen voor Gerkens aan Ecolo worden toegeschreven. Het valt echter niet uit te sluiten dat er na de verkiezing een klacht wordt ingediend, en dan moeten de inwoners van Wezet mogelijk een tweede keer naar de stembus.