De plenaire vergadering van de Kamer werd even verstoord door de vredesbeweging. Grote spandoeken werden vanaf de hoogste tribunes uitgerold en pamfletten uitgestrooid in een oproep tot de verwijdering van de kernwapens.

"Belgen willen kernwapens weg. Aan het werk", stond op de spandoeken te lezen. Toen de pamfletten werden uitgestrooid, bleek dat het initiatief uitging van Bomspotting, Vredesactie en Agir pour la Paix. De actievoerders werden door de militaire politie van de publiekstribune verwijderd.

De organisatoren verwezen naar een studie van de Universiteit Antwerpen waaruit blijkt dat 61 procent van de Belgen de kernwapens weg wil uit België. Minder dan een kwart van de Belgen is het daar niet mee eens.

"België moet aan de Verenigde Staten en andere Navo-bondgenoten laten weten dat ons land van haar nucleaire taak in de Navo af wil. Aan het werk", luidt het in het pamflet.

De actievoerders herinnerden ook aan de diverse acties tegen de aanwezigheid van kernwapens op de basis van Kleine Brogel en aan de opiniebijdrage in 2010 waarin een aantal politieke zwaargewichten zoals Guy Verhofstadt, Louis Michel, Willy Claes en Jean-Luc Dehaene zich uitspraken voor de verwijdering van de kernwapens van het Belgisch grondgebied. (Belga/WB)

De plenaire vergadering van de Kamer werd even verstoord door de vredesbeweging. Grote spandoeken werden vanaf de hoogste tribunes uitgerold en pamfletten uitgestrooid in een oproep tot de verwijdering van de kernwapens."Belgen willen kernwapens weg. Aan het werk", stond op de spandoeken te lezen. Toen de pamfletten werden uitgestrooid, bleek dat het initiatief uitging van Bomspotting, Vredesactie en Agir pour la Paix. De actievoerders werden door de militaire politie van de publiekstribune verwijderd. De organisatoren verwezen naar een studie van de Universiteit Antwerpen waaruit blijkt dat 61 procent van de Belgen de kernwapens weg wil uit België. Minder dan een kwart van de Belgen is het daar niet mee eens. "België moet aan de Verenigde Staten en andere Navo-bondgenoten laten weten dat ons land van haar nucleaire taak in de Navo af wil. Aan het werk", luidt het in het pamflet. De actievoerders herinnerden ook aan de diverse acties tegen de aanwezigheid van kernwapens op de basis van Kleine Brogel en aan de opiniebijdrage in 2010 waarin een aantal politieke zwaargewichten zoals Guy Verhofstadt, Louis Michel, Willy Claes en Jean-Luc Dehaene zich uitspraken voor de verwijdering van de kernwapens van het Belgisch grondgebied. (Belga/WB)