De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft het ontwerp van Financiewet meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. Daardoor kan de regering in de eerste drie maanden van volgend jaar met voorlopige twaalfden werken.

Uitgaven en belastingen

De regering moet haar toevlucht nemen tot de techniek van voorlopige twaalfden omdat de begroting 2013 niet meer voor het einde van dit jaar goedgekeurd geraakt. Zonder deze financiewet kan de overheid geen uitgaven doen of belastingen innen.

Laatste aanpassingen

De techniek van voorlopige twaalfden bestaat erin dat de federale overheid elke maand een twaalfde mag uitgeven van de totale uitgaven van 2012. Ook de laatste aanpassing aan de begroting 2012 werd meerderheid tegen oppositie aangenomen. (Belga/TV)

De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft het ontwerp van Financiewet meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. Daardoor kan de regering in de eerste drie maanden van volgend jaar met voorlopige twaalfden werken.Uitgaven en belastingen De regering moet haar toevlucht nemen tot de techniek van voorlopige twaalfden omdat de begroting 2013 niet meer voor het einde van dit jaar goedgekeurd geraakt. Zonder deze financiewet kan de overheid geen uitgaven doen of belastingen innen.Laatste aanpassingen De techniek van voorlopige twaalfden bestaat erin dat de federale overheid elke maand een twaalfde mag uitgeven van de totale uitgaven van 2012. Ook de laatste aanpassing aan de begroting 2012 werd meerderheid tegen oppositie aangenomen. (Belga/TV)