Na een lang plenair debat heeft de Kamer donderdagavond de federale begroting voor volgend jaar goedgekeurd. Dat gebeurde met 80 stemmen voor van meerderheidspartijen N-VA, MR, CD&V en Open VLD, 54 tegenstemmen van PS, SP.A, Ecolo-Groen, cdH, PVDA en FDF en één onthouding van de PP.

Aan de stemming was een debat van alles samen 26 uur voorafgegaan. Vrijdag komt de Kamer nog één keer bijeen voor het kerstreces. Vanaf 14u start de bespreking van de Programmawet, die een reeks begrotingsbeslissingen uitvoert. Vooraf keurde de Kamer ook het legercontingent voor volgend jaar goed. (Belga/WB)

Na een lang plenair debat heeft de Kamer donderdagavond de federale begroting voor volgend jaar goedgekeurd. Dat gebeurde met 80 stemmen voor van meerderheidspartijen N-VA, MR, CD&V en Open VLD, 54 tegenstemmen van PS, SP.A, Ecolo-Groen, cdH, PVDA en FDF en één onthouding van de PP. Aan de stemming was een debat van alles samen 26 uur voorafgegaan. Vrijdag komt de Kamer nog één keer bijeen voor het kerstreces. Vanaf 14u start de bespreking van de Programmawet, die een reeks begrotingsbeslissingen uitvoert. Vooraf keurde de Kamer ook het legercontingent voor volgend jaar goed. (Belga/WB)