De plenaire Kamer heeft unaniem de parlementaire onschendbaarheid van Tanguy Veys (Vlaams Belang) opgeheven. De Brugse procureur des konings wilde het Kamerlid voor de politierechter dagvaarden omdat hij in augustus vorig jaar werd geflitst aan 137 km/u - gecorrigeerd tot 128 km/u - op een plaats waar de maximale snelheid 70 km/u bedroeg.

Veys erkende de inbreuk. Hoewel hij bereid was een minnelijke schikking te aanvaarden, was het toch de intentie van de procureur des konings om hem te dagvaarden. De commissie Vervolgingen oordeelde dat de voorwaarden voor de opheffing van Veys' onschendbaarheid vervuld waren. De plenaire Kamer stemde unaniem in met haar verslag. (Belga/EE)

De plenaire Kamer heeft unaniem de parlementaire onschendbaarheid van Tanguy Veys (Vlaams Belang) opgeheven. De Brugse procureur des konings wilde het Kamerlid voor de politierechter dagvaarden omdat hij in augustus vorig jaar werd geflitst aan 137 km/u - gecorrigeerd tot 128 km/u - op een plaats waar de maximale snelheid 70 km/u bedroeg. Veys erkende de inbreuk. Hoewel hij bereid was een minnelijke schikking te aanvaarden, was het toch de intentie van de procureur des konings om hem te dagvaarden. De commissie Vervolgingen oordeelde dat de voorwaarden voor de opheffing van Veys' onschendbaarheid vervuld waren. De plenaire Kamer stemde unaniem in met haar verslag. (Belga/EE)