Een nieuwe brandhaard ter hoogte van parking Noord zorgt voor een zorgwekkende situatie op de Kalmthoutse Heide. Omdat de brand in een bos woedt, kan hij enkel worden bestreden vanuit de lucht. De blushelikopters kunnen echter niet uitrukken bij duisternis. Indien het vuur niet onder controle raakt tegen 21.30 uur, zal de brand dus niet meer geblust raken voor vrijdagochtend.

600 hectare verwoest

Een van de overige twee grotere brandhaarden die actief waren, ten zuiden van het Stappersven, is momenteel wel onder controle. De brand aan de noordkant van het Stappersven wordt wel nog steeds actief bestreden. In totaal ging al 600 hectare natuurgebied in vlammen op.

Sterke wind

Grote boosdoener blijft de sterke wind die op het terrein stormachtige snelheden haalt tot 6 Beaufort. Vrijdag zou die wel in kracht moeten afnemen. Brandweer, civiele bescherming en defensie blijven de brand met man en macht bestrijden. Tot vrijdagochtend staan de hele tijd minstens honderd leden van brandweer, civiele bescherming en defensie op het terrein.

Geen gevaar voor woningen

De bewoners van de dertig huizen vlakbij de Kalmthoutse Heide die donderdag wegens rookhinder ontruimd zijn, zullen de nacht waarschijnlijk elders moeten doorbrengen. Alvast negen mensen hebben zich ingeschreven om in een ter beschikking gesteld motel te overnachten. De maatregel wordt alleen genomen omdat de rookhinder in de straten aanhoudt. "Er dreigt geen brandgevaar voor de woningen", aldus de gemeente Kalmthout. (Belga/INM)

Een nieuwe brandhaard ter hoogte van parking Noord zorgt voor een zorgwekkende situatie op de Kalmthoutse Heide. Omdat de brand in een bos woedt, kan hij enkel worden bestreden vanuit de lucht. De blushelikopters kunnen echter niet uitrukken bij duisternis. Indien het vuur niet onder controle raakt tegen 21.30 uur, zal de brand dus niet meer geblust raken voor vrijdagochtend. 600 hectare verwoest Een van de overige twee grotere brandhaarden die actief waren, ten zuiden van het Stappersven, is momenteel wel onder controle. De brand aan de noordkant van het Stappersven wordt wel nog steeds actief bestreden. In totaal ging al 600 hectare natuurgebied in vlammen op.Sterke wind Grote boosdoener blijft de sterke wind die op het terrein stormachtige snelheden haalt tot 6 Beaufort. Vrijdag zou die wel in kracht moeten afnemen. Brandweer, civiele bescherming en defensie blijven de brand met man en macht bestrijden. Tot vrijdagochtend staan de hele tijd minstens honderd leden van brandweer, civiele bescherming en defensie op het terrein. Geen gevaar voor woningen De bewoners van de dertig huizen vlakbij de Kalmthoutse Heide die donderdag wegens rookhinder ontruimd zijn, zullen de nacht waarschijnlijk elders moeten doorbrengen. Alvast negen mensen hebben zich ingeschreven om in een ter beschikking gesteld motel te overnachten. De maatregel wordt alleen genomen omdat de rookhinder in de straten aanhoudt. "Er dreigt geen brandgevaar voor de woningen", aldus de gemeente Kalmthout. (Belga/INM)