Met het initiatief wil de universiteit kinderen op een speelse manier warm maken voor wetenschap en zo levenslang leren bevorderen. Ze doet dit binnen de disciplines van de K.U. Leuven: wetenschap en technologie, biomedische wetenschappen en humane wetenschappen.

Dit jaar staat de werking van het brein centraal. Kinderen van 8 tot 13 jaar krijgen les van echte professoren en kunnen in workshops zelf aan de slag. De K.U. Leuven probeert ook dit jaar zo origineel mogelijk te zijn in hun activiteiten. Zo kan er Japans of Chinees worden geleerd, maar er zijn eveneens workshops die werken rond sporenanalyses bij inbraken of rond hersengeleide computers.

Nieuw dit jaar is dat ouders en grootouders zelf ook lessen kunnen volgen die aansluiten bij het centrale thema, terwijl de kinderen in een naburige aula vertoeven.

Op 23 oktober starten de lessen op Campus Gasthuisberg. De volgende twee zaterdagen gaat de kinderuniversiteit door in Campus Kortrijk en Campus Binnenstad.

Naar aanleiding van deze nieuwe lessenreeks wordt het boek "Iedereen is Gek" uitgebracht, over de werking van onze hersenen.

Met het initiatief wil de universiteit kinderen op een speelse manier warm maken voor wetenschap en zo levenslang leren bevorderen. Ze doet dit binnen de disciplines van de K.U. Leuven: wetenschap en technologie, biomedische wetenschappen en humane wetenschappen. Dit jaar staat de werking van het brein centraal. Kinderen van 8 tot 13 jaar krijgen les van echte professoren en kunnen in workshops zelf aan de slag. De K.U. Leuven probeert ook dit jaar zo origineel mogelijk te zijn in hun activiteiten. Zo kan er Japans of Chinees worden geleerd, maar er zijn eveneens workshops die werken rond sporenanalyses bij inbraken of rond hersengeleide computers. Nieuw dit jaar is dat ouders en grootouders zelf ook lessen kunnen volgen die aansluiten bij het centrale thema, terwijl de kinderen in een naburige aula vertoeven. Op 23 oktober starten de lessen op Campus Gasthuisberg. De volgende twee zaterdagen gaat de kinderuniversiteit door in Campus Kortrijk en Campus Binnenstad. Naar aanleiding van deze nieuwe lessenreeks wordt het boek "Iedereen is Gek" uitgebracht, over de werking van onze hersenen.