De bisschop van Brugge volgt André Léonard op. Dat schrijft La Libre Belgique donderdagmiddag.

Geert Lesage, de woordvoerder van de bisschoppenconferentie, weigert donderdag om 16.30 uur het nieuws te bevestigen en zegt dat er vrijdag om 11.30 uur nieuws bekendgemaakt wordt.

Uitstekend theoloog

Gevraagd naar een reactie antwoordde kerkjurist Rik Torfs, die te gast was op de Knack-dag op de Boekenbeurs dat 'De Kesel een uitstekende theoloog is'.

De Kesel volgde in 2010 Roger Vangheluwe, die ontslag nam nadat bekendraakte dat hij zich jaren had schuldig gemaakt aan pedofilie.

De Kesel werd tot priester gewijd in 1972. Binnen de kerkelijke organisatie werd hij eerst vicaris in het bisdom Gent en daarna vicaris-generaal van het aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Eind 2007 werd zijn naam al genoemd als één van de mogelijke opvolgers van kardinaal Danneels.

Wie is Jozef De Kesel?

(TE)

De bisschop van Brugge volgt André Léonard op. Dat schrijft La Libre Belgique donderdagmiddag. Geert Lesage, de woordvoerder van de bisschoppenconferentie, weigert donderdag om 16.30 uur het nieuws te bevestigen en zegt dat er vrijdag om 11.30 uur nieuws bekendgemaakt wordt.Gevraagd naar een reactie antwoordde kerkjurist Rik Torfs, die te gast was op de Knack-dag op de Boekenbeurs dat 'De Kesel een uitstekende theoloog is'.De Kesel volgde in 2010 Roger Vangheluwe, die ontslag nam nadat bekendraakte dat hij zich jaren had schuldig gemaakt aan pedofilie.De Kesel werd tot priester gewijd in 1972. Binnen de kerkelijke organisatie werd hij eerst vicaris in het bisdom Gent en daarna vicaris-generaal van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Eind 2007 werd zijn naam al genoemd als één van de mogelijke opvolgers van kardinaal Danneels.Wie is Jozef De Kesel?(TE)