De journalisten van de krant Le Soir leggen vrijdag het werk neer uit protest tegen het niet uitbetalen van twee baremieke verhogingen. Ook bij de website van de krant en het magazine Soir Magazine wordt niet gewerkt.

De redacties spreken over een 'eerste staking'. Ze wijzen erop dat hun lonen geblokkeerd zijn op het niveau van 2008. Op 12 oktober was er een stakingsaanzegging ingediend die donderdag om middernacht afloopt.

Volgens de journalistenbond, de vakbond BBTK en de journalistenverenigingen hebben verschillende onderhandelingsrondes niet tot resultaat geleid.

De journalisten hebben daarop donderdagnamiddag tijdens een algemene vergadering met 92,6 procent van de stemmen beslist om vrijdag het werk neer te leggen. Dat betekent dat er zaterdag geen krant verschijnt.

De journalisten van de krant Le Soir leggen vrijdag het werk neer uit protest tegen het niet uitbetalen van twee baremieke verhogingen. Ook bij de website van de krant en het magazine Soir Magazine wordt niet gewerkt.De redacties spreken over een 'eerste staking'. Ze wijzen erop dat hun lonen geblokkeerd zijn op het niveau van 2008. Op 12 oktober was er een stakingsaanzegging ingediend die donderdag om middernacht afloopt. Volgens de journalistenbond, de vakbond BBTK en de journalistenverenigingen hebben verschillende onderhandelingsrondes niet tot resultaat geleid.De journalisten hebben daarop donderdagnamiddag tijdens een algemene vergadering met 92,6 procent van de stemmen beslist om vrijdag het werk neer te leggen. Dat betekent dat er zaterdag geen krant verschijnt.