Twee op honderd jongeren die deelnemen aan een stage bij het leger gaan in dienst. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Het leger organiseert ieder jaar jongerenstages van een of twee weken voor zestien- tot twintigjarigen. "Maar amper twee op de honderd deelnemers aan die stages melden zich nadien aan voor een job als militair", zegt Kamerlid Bert Maertens (N-VA). "Voor de rekrutering zijn deze stages dus allesbehalve een effectief instrument.

9.600 euro per jongere

"De totale kostprijs was vorig jaar ruim 115.000 euro", zegt Maertens. "Als je weet dat er in 2011 569 jongeren deelnamen, dan heeft Defensie eigenlijk zo'n 9.600 euro uitgegeven voor elke jongere die uiteindelijk kandideerde."

De jongeren moeten wel tussen de 75 en 200 euro betalen aan inschrijvingsgeld. Zo wordt het kostenplaatje teruggebracht tot iets meer dan de helft. Maertens zal, in de commissie Defensie, vragen om een evaluatie en grondige bijsturing. (Belga/SD)

Twee op honderd jongeren die deelnemen aan een stage bij het leger gaan in dienst. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.Het leger organiseert ieder jaar jongerenstages van een of twee weken voor zestien- tot twintigjarigen. "Maar amper twee op de honderd deelnemers aan die stages melden zich nadien aan voor een job als militair", zegt Kamerlid Bert Maertens (N-VA). "Voor de rekrutering zijn deze stages dus allesbehalve een effectief instrument.9.600 euro per jongere"De totale kostprijs was vorig jaar ruim 115.000 euro", zegt Maertens. "Als je weet dat er in 2011 569 jongeren deelnamen, dan heeft Defensie eigenlijk zo'n 9.600 euro uitgegeven voor elke jongere die uiteindelijk kandideerde." De jongeren moeten wel tussen de 75 en 200 euro betalen aan inschrijvingsgeld. Zo wordt het kostenplaatje teruggebracht tot iets meer dan de helft. Maertens zal, in de commissie Defensie, vragen om een evaluatie en grondige bijsturing. (Belga/SD)