De jongeren strooiden vanop de publiekstribune pamfletten in het halfrond met het opschrift "parlement - à louer/te huur". Na een korte schorsing ging het vragenuurtje gewoon verder. De actievoerders stelden in een pamflet dat ze de parlementsleden ontslaan en het parlement om middernacht zullen overnemen.

In hun pamflet hekelen ze het feit dat er nog steeds geen regering gevormd is. Wettelijk zijn de verkozenen van het volk verplicht om zo snel mogelijk een regering op been te brengen en het land als goede huisvaders te besturen, luidt de boodschap.

"Tot nu toe vinden we dat deze taken niet werden vervuld, hoewel daar herhaaldelijk op werd aangedrongen", meldt het "tweetalig" pamflet, waarvan de Nederlandstalige vertaling zeer te wensen overliet.

De actievoerders stellen in het pamflet dat ze de parlementsleden ontslaan en dat ze als Belgische burgers, en dus de rechtmatige eigenaars, om middernacht het parlement zullen overnemen.

De actievoerders worden momenteel nog vastgehouden in een lokaal van de Senaat met het oog op hun ondervraging door de politie.

Jongeren lijken hun actie niet te hebben gecoördineerd met de initiatiefnemers van de SHAME-betoging in januari. Een 50-tal actievoerders waaronder Felix De Clerck (zoon van minister van Justitie Stefaan De Clerck) hebben donderdag geprobeerd de hoofdkwartieren van de PS en N-VA te bezetten.

"Blijkbaar een actie in de senaat. Wil me daar toch even van distantiëren...", meldt Felix De Clerck op zijn twitterpagina. (Belga/SF)

De jongeren strooiden vanop de publiekstribune pamfletten in het halfrond met het opschrift "parlement - à louer/te huur". Na een korte schorsing ging het vragenuurtje gewoon verder. De actievoerders stelden in een pamflet dat ze de parlementsleden ontslaan en het parlement om middernacht zullen overnemen. In hun pamflet hekelen ze het feit dat er nog steeds geen regering gevormd is. Wettelijk zijn de verkozenen van het volk verplicht om zo snel mogelijk een regering op been te brengen en het land als goede huisvaders te besturen, luidt de boodschap. "Tot nu toe vinden we dat deze taken niet werden vervuld, hoewel daar herhaaldelijk op werd aangedrongen", meldt het "tweetalig" pamflet, waarvan de Nederlandstalige vertaling zeer te wensen overliet. De actievoerders stellen in het pamflet dat ze de parlementsleden ontslaan en dat ze als Belgische burgers, en dus de rechtmatige eigenaars, om middernacht het parlement zullen overnemen. De actievoerders worden momenteel nog vastgehouden in een lokaal van de Senaat met het oog op hun ondervraging door de politie. Jongeren lijken hun actie niet te hebben gecoördineerd met de initiatiefnemers van de SHAME-betoging in januari. Een 50-tal actievoerders waaronder Felix De Clerck (zoon van minister van Justitie Stefaan De Clerck) hebben donderdag geprobeerd de hoofdkwartieren van de PS en N-VA te bezetten. "Blijkbaar een actie in de senaat. Wil me daar toch even van distantiëren...", meldt Felix De Clerck op zijn twitterpagina. (Belga/SF)