Brussels parlementslid Jamal Ikazban (PS), die in de oppositie zetelt in de gemeenteraad van Molenbeek, heeft de federale politie en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gewaarschuwd dat jihadistische propaganda-sms'en gestuurd werden naar jongeren in zijn gemeente.

Ikazban meldde op Twitter dat de jongeren in zijn gemeente "het slachtoffer waren van sms-propaganda". "Er moet ingegrepen worden zodat de rekruteerders geen kwaad meer kunnen verrichten", schreef hij. In de berichten, waarvan de parlementair een foto postte op Twitter stond: "Mijn broeders, waarom vechten jullie niet samen met ons tegen de Westerlingen? Maak goede keuzes in jullie leven."

Volgens de Britse krant The Guardian, zouden de sms'en zondag verstuurd zijn met een nummer dat gelinkt is aan een prepaidkaart die niet kon worden getraceerd. Ikazban meldde aan de krant dat de auteurs van de sms'en hetzelfde zijn als "drugsdealers voor de deur van onze scholen. Ze moeten verdwijnen uit onze straten. Het zijn roofdieren en onze jongeren zijn de slachtoffers". (Belga/AVE)

Brussels parlementslid Jamal Ikazban (PS), die in de oppositie zetelt in de gemeenteraad van Molenbeek, heeft de federale politie en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gewaarschuwd dat jihadistische propaganda-sms'en gestuurd werden naar jongeren in zijn gemeente.Ikazban meldde op Twitter dat de jongeren in zijn gemeente "het slachtoffer waren van sms-propaganda". "Er moet ingegrepen worden zodat de rekruteerders geen kwaad meer kunnen verrichten", schreef hij. In de berichten, waarvan de parlementair een foto postte op Twitter stond: "Mijn broeders, waarom vechten jullie niet samen met ons tegen de Westerlingen? Maak goede keuzes in jullie leven." Volgens de Britse krant The Guardian, zouden de sms'en zondag verstuurd zijn met een nummer dat gelinkt is aan een prepaidkaart die niet kon worden getraceerd. Ikazban meldde aan de krant dat de auteurs van de sms'en hetzelfde zijn als "drugsdealers voor de deur van onze scholen. Ze moeten verdwijnen uit onze straten. Het zijn roofdieren en onze jongeren zijn de slachtoffers". (Belga/AVE)