De jongen ligt in kritieke toestand in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Hij werd ziek nadat hij op het erf speelde van de landbouwer van wie zijn moeder een huisje huurt. Na een kwartiertje spelen ging het helemaal mis.

"Hij was angstig en had moeite met ademen. Hij kon nog amper praten, zweette enorm en had moeite met zijn stoelgang," vertelt zijn moeder in De Morgen.

De jongen werd nog bij bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd. Daar kreeg hij zware stuipen en raakte hij in een coma.

Malathion
Medische tests in het ziekenhuis wezen uit dat de jongen Malathion in zijn lichaam had. Dat is een zenuwgas dat vroeger gebruikt werd als insecticide. Omdat het zo gevaarlijk is, is het sinds 2007 verboden.

Het parket van Brugge onderzoek de zaak. De jongen kon nog niet ondervraagd worden. "Het is onduidelijk hoe hij het goedje binnen kreeg," zegt de Brugse procureur des konings Jean-Marie Berkvens in De Morgen.

Zowel het huis van de jongen als het erf van de landbouwer zijn al grondig onderzocht, maar er is voorlopig nog geen spoor van het verboden zenuwgas gevonden. (EE)

De jongen ligt in kritieke toestand in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Hij werd ziek nadat hij op het erf speelde van de landbouwer van wie zijn moeder een huisje huurt. Na een kwartiertje spelen ging het helemaal mis. "Hij was angstig en had moeite met ademen. Hij kon nog amper praten, zweette enorm en had moeite met zijn stoelgang," vertelt zijn moeder in De Morgen. De jongen werd nog bij bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd. Daar kreeg hij zware stuipen en raakte hij in een coma. Malathion Medische tests in het ziekenhuis wezen uit dat de jongen Malathion in zijn lichaam had. Dat is een zenuwgas dat vroeger gebruikt werd als insecticide. Omdat het zo gevaarlijk is, is het sinds 2007 verboden. Het parket van Brugge onderzoek de zaak. De jongen kon nog niet ondervraagd worden. "Het is onduidelijk hoe hij het goedje binnen kreeg," zegt de Brugse procureur des konings Jean-Marie Berkvens in De Morgen. Zowel het huis van de jongen als het erf van de landbouwer zijn al grondig onderzocht, maar er is voorlopig nog geen spoor van het verboden zenuwgas gevonden. (EE)