De 18-jarige jongen die vorig jaar een medeleerlinge heeft verkracht en probeerde te doden in het Koninklijk Technisch Atheneum in Wemmel wordt uit handen gegeven en zal als volwassene worden berecht voor de correctionele rechtbank. Op het moment van de feiten was hij nog minderjarig.

De jongen probeerde het meisje op 16 september 2009 tot seks te bewegen. Toen ze dat weigerde, wurgde hij haar tot ze het bewustzijn verloor. Daarna verkrachtte hij haar en stak haar in de hals met een schaar en scherven van een bierflesje. Nadien probeerde hij zelfmoord te plegen.

De Brusselse jeugdrechtbank sprak zich vrijdagmorgen over de zaak uit en zag binnen het jeugdrecht geen aangepaste begeleiding of behandeling meer mogelijk. De jongeman werd doorverwezen naar de correctionele rechtbank.

De 18-jarige jongen die vorig jaar een medeleerlinge heeft verkracht en probeerde te doden in het Koninklijk Technisch Atheneum in Wemmel wordt uit handen gegeven en zal als volwassene worden berecht voor de correctionele rechtbank. Op het moment van de feiten was hij nog minderjarig.De jongen probeerde het meisje op 16 september 2009 tot seks te bewegen. Toen ze dat weigerde, wurgde hij haar tot ze het bewustzijn verloor. Daarna verkrachtte hij haar en stak haar in de hals met een schaar en scherven van een bierflesje. Nadien probeerde hij zelfmoord te plegen. De Brusselse jeugdrechtbank sprak zich vrijdagmorgen over de zaak uit en zag binnen het jeugdrecht geen aangepaste begeleiding of behandeling meer mogelijk. De jongeman werd doorverwezen naar de correctionele rechtbank.