Jong Groen Oostende zet een oproep voor verdraagzaamheid en tegen extremisme kracht bij met een gewaagde affiche, waarop Sharia4Belgium-kopman Fouad Belkacem en de sterke man van het Vlaams Belang, Filip Dewinter, te zien zijn in een nogal onverwacht innige omhelzing. Onder de kop 'Extremists United' maakt Jong Groen Oostende duidelijk dat extremisme 'weinig constructief' is.

De ludieke campagne van Jong Groen Oostende past in een algemene oproep tegen extremisme, en wordt voorgesteld op een actie van Vlaams Belang Oostende, gericht tegen een derde moskee in de badstad.

In het licht van de commotie rond Sharia4Belgium en haar provocatieve frontman Fouad Belkacem, koos Jong Groen Oostende voor twee symbolen van het politieke uiterste: Belkacem zelf, en Filip Dewinter, die zelf ook de 'ludieke' toer opging door 250 euro uit te loven aan wie een vrouw in boerka verlinkt aan de politie en ook veroordeeld krijgt.

Weinig constructief

Voor Jong Groen is extremisme, "aan de linker- of rechterzijde, weinig constructief". Maar, zo merken de jonge ecologisten op, "aan de andere kant merken we de laatste tijd vaak dat ook in een andere hoek, onder het mom van de strijd voor de vrijemeningsuiting, extremisme schuilt." Zij zien geen heil in het ten koste van anderen ten volle verworven rechten te beleven, "ten koste van de vrijheid van anderen."

Jong Groen pleit voor een samenleving waarin "elk individu recht heeft op eigen ideeën. De bundeling van die ideeën kan een enorme verrijking zijn." (SD)

Jong Groen Oostende zet een oproep voor verdraagzaamheid en tegen extremisme kracht bij met een gewaagde affiche, waarop Sharia4Belgium-kopman Fouad Belkacem en de sterke man van het Vlaams Belang, Filip Dewinter, te zien zijn in een nogal onverwacht innige omhelzing. Onder de kop 'Extremists United' maakt Jong Groen Oostende duidelijk dat extremisme 'weinig constructief' is. De ludieke campagne van Jong Groen Oostende past in een algemene oproep tegen extremisme, en wordt voorgesteld op een actie van Vlaams Belang Oostende, gericht tegen een derde moskee in de badstad.In het licht van de commotie rond Sharia4Belgium en haar provocatieve frontman Fouad Belkacem, koos Jong Groen Oostende voor twee symbolen van het politieke uiterste: Belkacem zelf, en Filip Dewinter, die zelf ook de 'ludieke' toer opging door 250 euro uit te loven aan wie een vrouw in boerka verlinkt aan de politie en ook veroordeeld krijgt. Weinig constructiefVoor Jong Groen is extremisme, "aan de linker- of rechterzijde, weinig constructief". Maar, zo merken de jonge ecologisten op, "aan de andere kant merken we de laatste tijd vaak dat ook in een andere hoek, onder het mom van de strijd voor de vrijemeningsuiting, extremisme schuilt." Zij zien geen heil in het ten koste van anderen ten volle verworven rechten te beleven, "ten koste van de vrijheid van anderen."Jong Groen pleit voor een samenleving waarin "elk individu recht heeft op eigen ideeën. De bundeling van die ideeën kan een enorme verrijking zijn." (SD)