Dat zegt hij in een interview met De Morgen.

"Een minimaal aantal treinen laten rijden moet nog mogelijk zijn. Maar hoe ga je mensen laten weten dat zij op de trein mogen stappen, en hun buurman niet? Wie gaat dat allemaal controleren? We moeten ons durven afvragen of het symbool de strijd wel waard is", vraagt de topmanager zich af.

Johnny Thijs werd onlangs door de kabinetschef van vicepremier Jan Jambon (N-VA) gevraagd om bestuurder te worden bij de NMBS, maar hij heeft nog niet definitief 'ja' gezegd.

Langere stakingsaanzegging

Thijs pleit in de krant wel voor een strenger stakingsrecht. Beter stakingen vermijden dan hun schade beperken, zegt hij. "Als er een sociaal conflict opduikt, zou een strak scenario van regels van overleg en verzoening gevolgd moeten worden. Een langere periode van stakingsaanzegging zou een element kunnen zijn."

Vakbonden en directie van de NMBS hebben tot eind december om een akkoord over een minimale dienstverlening te bereiken.

(Belga/RR)

Dat zegt hij in een interview met De Morgen."Een minimaal aantal treinen laten rijden moet nog mogelijk zijn. Maar hoe ga je mensen laten weten dat zij op de trein mogen stappen, en hun buurman niet? Wie gaat dat allemaal controleren? We moeten ons durven afvragen of het symbool de strijd wel waard is", vraagt de topmanager zich af. Johnny Thijs werd onlangs door de kabinetschef van vicepremier Jan Jambon (N-VA) gevraagd om bestuurder te worden bij de NMBS, maar hij heeft nog niet definitief 'ja' gezegd. Thijs pleit in de krant wel voor een strenger stakingsrecht. Beter stakingen vermijden dan hun schade beperken, zegt hij. "Als er een sociaal conflict opduikt, zou een strak scenario van regels van overleg en verzoening gevolgd moeten worden. Een langere periode van stakingsaanzegging zou een element kunnen zijn." Vakbonden en directie van de NMBS hebben tot eind december om een akkoord over een minimale dienstverlening te bereiken. (Belga/RR)