Johnny Roos (Open VLD), Brakel

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen? Er is in Brakel de voorbije jaren heel wat gerealiseerd onder de leiding van Open VLD. De dorpskernen van bijna alle deelgemeenten werden gerenoveerd, er werd één van de modernste containerparken van Vlaanderen geopend en de algemene netheid van de gemeente verbeterde fors.
Daarnaast werden de voorbije jaren de financiën van de gemeente gezond gemaakt zodat een aantal grote projecten gerealiseerd kunnen worden. Ik denk hier in eerste instantie aan de vernieuwing van de dorpskern van Nederbrakel en de bouw van een cultureel centrum. Daarnaast willen we investeren om de veiligheid van fietsers en voetgangers fors te verbeteren.

De inzet van deze verkiezingen is dus deze projecten te realiseren binnen een gezond financieel beleid. Het onafhankelijk onderzoek door Prof. Matthijs voor het Laatste Nieuws heeft trouwens aangetoond dat Brakel op dat vlak bij de beste leerlingen van de klas hoort. Open Vld zal er de komende jaren streng over waken dat de gemeentelijke belastingen niet verhogen.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?
Uiteraard is het laatste woord aan de kiezer. Maar één ding is zeker : Open VLD kan rekenen op de steun van een bijzonder sterk en enthousiast team. Ook in Brakel heeft de partij immers gekozen voor vernieuwing (11 van de 23 kandidaten zijn nieuw). Door deze combinatie van ervaring met frisse ideëen, kunnen we met heel veel vertrouwen een nieuw mandaat aan de Brakelse kiezers vragen. Onze lijsttrekker Alexander De Croo heeft op nationaal vlak bewezen dat hij iemand is die het beleid vorm kan geven, zelfs in moeilijke omstandigheden. Dat is precies wat Brakel de komende jaren nodig heeft. Er is m.a.w. geen alternatief voor dit team.

Wat is van belang in uw gemeente?
Brakel goed om te leven en te beleven! Dat is onze slagzin. De laatste jaren hebben heel wat nieuwe inwoners hun weg gevonden naar Brakel. Ze zijn op zoek naar een gemeente waar woningen betaalbaar zijn en waar de sociale voorzieningen (huisvesting, kinderopvang, sportaccommodatie, cultuur, ….) voldoen aan ieders verwachting.

Onze gemeente slaagt daar goed in, dat is gebleken uit de resultaten van de bevraging die we bij de Brakelse gezinnen organiseerden (meer dan 10% van de gezinnen nam daaraan deel).

We moeten onze gemeente verder op een duurzame wijze uitbouwen zonder de eigenheid ervan uit het oog te verliezen. Brakel is een gemeente met een landelijk karakter en moet dit ook blijven.

Om één en ander aan de kiezer duidelijk te maken hebben we een ijzersterk programma opgesteld. Met concrete keuzes en oplossingen, gebaseerd op o.a. de resultaten van onze enquête.

Zo willen we de bezorgdheden van de inwoners meteen aanpakken maar houden we ook rekening met de vele positieve suggesties die we ontvingen. We focussen o.a. op thema’s zoals netheid in de gemeente, (verkeers)veiligheid, sport, recreatie en cultuur. Bovendien geven we steeds concrete actiepunten mee per thema. Zo weet de kiezer meteen hoe Open VLD de zaken concreet wenst aan te pakken.

Het programma wordt eerstdaags bedeeld bij alle inwoners van Brakel door het volledige team van Open VLD Brakel.

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen – en een foto van uzelf – door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Partner Content