De afgelopen maanden stond vooral de toestand in Flint in de staat Michigan in de aandacht. Daar werd in januari de noodtoestand afgekondigd toen bleek dat een besparingsmaatregel in de watervoorziening er geleid heeft tot loodvergiftiging van onder meer kinderen.

'Maar het probleem beperkt zich niet tot Michigan alleen', steekt Oliver van wal in een rant van meer dan een kwartier tegen het huidige beleid. De problemen zijn al langer bekend, en toch hebben politici er jaar na jaar niets aan gedaan. De programma's die moesten helpen om het lood uit de leefomgeving van kinderen te weren, kregen keer op keer te maken met onderfinanciering.

Nochtans is het probleem niet nieuw, stelt Oliver, die er een aflevering van Sesamstraat bijhaalt, van twintig jaar geleden. Omdat het probleem nog verre van opgelost is, zakt de presentator zelf af naar het decor van het kinderprogramma.

'Omdat de poppen duidelijk meer bezorgd zijn dan de verantwoordelijke politici.'

Bekijk hier het volledige fragment uit Last Week Tonight:

(JH)

De afgelopen maanden stond vooral de toestand in Flint in de staat Michigan in de aandacht. Daar werd in januari de noodtoestand afgekondigd toen bleek dat een besparingsmaatregel in de watervoorziening er geleid heeft tot loodvergiftiging van onder meer kinderen. 'Maar het probleem beperkt zich niet tot Michigan alleen', steekt Oliver van wal in een rant van meer dan een kwartier tegen het huidige beleid. De problemen zijn al langer bekend, en toch hebben politici er jaar na jaar niets aan gedaan. De programma's die moesten helpen om het lood uit de leefomgeving van kinderen te weren, kregen keer op keer te maken met onderfinanciering.Nochtans is het probleem niet nieuw, stelt Oliver, die er een aflevering van Sesamstraat bijhaalt, van twintig jaar geleden. Omdat het probleem nog verre van opgelost is, zakt de presentator zelf af naar het decor van het kinderprogramma.'Omdat de poppen duidelijk meer bezorgd zijn dan de verantwoordelijke politici.'(JH)