Johan Vande Lanotte trekt bij de verkiezingen de Senaatslijst van de SP.A Frank Vandenbroucke duwt de lijst. Voorzitster Carlone Gennez trekt de Antwerpse Kamerlijst. Ingrid Lieten de Limburgse lijst.

Dat maakte de SP.A woensdag bekend. Huidig senator en voormalig partijvoorzitter Johan Vande Lanotte trekt bij de verkiezingen in juni dus de Senaatslijst.

Voormalig minister Frank Vandenvbroucke, voor wie na de Vlaamse verkiezingen van vorig jaar geen plaats meer was in de Vlaamse regering, maakt een comeback en mag de lijst duwen.

Vandenbroucke bevestigde woensdag dat hij federale ambities heeft. Als hij verkozen wordt, zal hij volgens de SP.A in de Senaat gaan zetelen.

Zelf zei Vandenbroucke dat hij een rol wil spelen bij de regeringsonderhandelingen als de Vlaamse socialisten daarbij betrokken worden.

Lieten trekt Kamerlijst Limburg

De SP.A maakte woensdag ook de lijsttrekkers voor de Kamer bekend.

Voorzitster Gennez trekt in Antwerpen en Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten in Limburg. Lieten heeft echter al gezegd dat ze op het Vlaams beleidsniveau actief blijft.

Voorts trekt Kamerlid Dirk Van der Maelen de lijst in Oost-Vlaanderen, kamerfractieleider Bruno Tobback in Leuven en Kamerlid Hans Bonte in Brussel-Halle-Vilvoorde. Kamerlid Renaat Landuyt trekt de lijst in West-Vlaanderen.

Vlaams minister Pascal Smet zal de lijst in B-H-V duwen. Bert Anciaux krijgt de derde plaats op de Senaatslijst.

Johan Vande Lanotte trekt bij de verkiezingen de Senaatslijst van de SP.A Frank Vandenbroucke duwt de lijst. Voorzitster Carlone Gennez trekt de Antwerpse Kamerlijst. Ingrid Lieten de Limburgse lijst.Dat maakte de SP.A woensdag bekend. Huidig senator en voormalig partijvoorzitter Johan Vande Lanotte trekt bij de verkiezingen in juni dus de Senaatslijst. Voormalig minister Frank Vandenvbroucke, voor wie na de Vlaamse verkiezingen van vorig jaar geen plaats meer was in de Vlaamse regering, maakt een comeback en mag de lijst duwen.Vandenbroucke bevestigde woensdag dat hij federale ambities heeft. Als hij verkozen wordt, zal hij volgens de SP.A in de Senaat gaan zetelen.Zelf zei Vandenbroucke dat hij een rol wil spelen bij de regeringsonderhandelingen als de Vlaamse socialisten daarbij betrokken worden.Lieten trekt Kamerlijst LimburgDe SP.A maakte woensdag ook de lijsttrekkers voor de Kamer bekend.Voorzitster Gennez trekt in Antwerpen en Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten in Limburg. Lieten heeft echter al gezegd dat ze op het Vlaams beleidsniveau actief blijft. Voorts trekt Kamerlid Dirk Van der Maelen de lijst in Oost-Vlaanderen, kamerfractieleider Bruno Tobback in Leuven en Kamerlid Hans Bonte in Brussel-Halle-Vilvoorde. Kamerlid Renaat Landuyt trekt de lijst in West-Vlaanderen.Vlaams minister Pascal Smet zal de lijst in B-H-V duwen. Bert Anciaux krijgt de derde plaats op de Senaatslijst.