Wat er al even zat aan te komen, is nu ook officieel bevestigd: Johan Vande Lanotte neemt het roer in zijn Oostende in handen. SP.A Oostende reageerde unaniem positief op een voorstel van nieuwe taakverdeling.

Prioriteit

Na de verkiezingen in oktober 2012 werd Vande Lanotte al verkozen tot schepen, maar hij liet zich toen vervangen door partijgenoot Niko Geldhof. Hij gaf wel meteen te kennen nog vóór 2018 het schepenambt op te nemen. Vorig jaar, nadat SP.A na de verkiezingen in mei naar de oppositie werd verwezen, nam hij zijn Oostends takenpakket zelf in handen.

Jean Vandecasteele, Belga Image
Jean Vandecasteele © Belga Image

Vande Lanotte gaf de jongste tijd steeds vaker te kennen dat Oostende zijn prioriteit genoot en dat hij de burgemeestersjerp wel zag zitten. 'Oostende komt nu op de eerste plaats', aldus Vande Lanotte. 'De voorbije 20 jaar heeft Oostende grote stappen vooruit gezet, maar we moeten in alles proberen nog beter te zijn, nog meer kwaliteit te brengen.'

Openbare werken

De oud-minister neemt het burgemeesterschap over van Jean Vandecasteele, die 18 jaar lang de touwtjes in handen had in de badstad. 'Mijn groot takenpakket, met openbare werken, mobiliteit, politie, netheid, personeel en het burgemeesterschap, wil ik herschikken,' reageert hij. 'Nu onze ploeg met Vande Lanotte voltijds is versterkt, moeten we van deze opportuniteit gebruik maken om mij de kans te geven de komende jaren de op til staande investeringen optimaal te begeleiden en mijn aandacht te richten op mijn 'eerste liefde' van openbare werken en openbaar groen. Verder werken aan een beter en kwalitatief hoogstaander openbaar domein wordt mijn eerste bekommernis voor de komende drie jaar. Het Groen Lint, de Oosteroever en de afwerking van de buurtrenovaties zullen hierbij voorrang krijgen'.

Veel willen ze niet kwijt tot de administratieve procedure volledig is afgerond. Dit kan ofwel tegen de gemeenteraad van eind juni of eind augustus. (Belga/KVDA)

Wat er al even zat aan te komen, is nu ook officieel bevestigd: Johan Vande Lanotte neemt het roer in zijn Oostende in handen. SP.A Oostende reageerde unaniem positief op een voorstel van nieuwe taakverdeling. Na de verkiezingen in oktober 2012 werd Vande Lanotte al verkozen tot schepen, maar hij liet zich toen vervangen door partijgenoot Niko Geldhof. Hij gaf wel meteen te kennen nog vóór 2018 het schepenambt op te nemen. Vorig jaar, nadat SP.A na de verkiezingen in mei naar de oppositie werd verwezen, nam hij zijn Oostends takenpakket zelf in handen. Vande Lanotte gaf de jongste tijd steeds vaker te kennen dat Oostende zijn prioriteit genoot en dat hij de burgemeestersjerp wel zag zitten. 'Oostende komt nu op de eerste plaats', aldus Vande Lanotte. 'De voorbije 20 jaar heeft Oostende grote stappen vooruit gezet, maar we moeten in alles proberen nog beter te zijn, nog meer kwaliteit te brengen.' De oud-minister neemt het burgemeesterschap over van Jean Vandecasteele, die 18 jaar lang de touwtjes in handen had in de badstad. 'Mijn groot takenpakket, met openbare werken, mobiliteit, politie, netheid, personeel en het burgemeesterschap, wil ik herschikken,' reageert hij. 'Nu onze ploeg met Vande Lanotte voltijds is versterkt, moeten we van deze opportuniteit gebruik maken om mij de kans te geven de komende jaren de op til staande investeringen optimaal te begeleiden en mijn aandacht te richten op mijn 'eerste liefde' van openbare werken en openbaar groen. Verder werken aan een beter en kwalitatief hoogstaander openbaar domein wordt mijn eerste bekommernis voor de komende drie jaar. Het Groen Lint, de Oosteroever en de afwerking van de buurtrenovaties zullen hierbij voorrang krijgen'. Veel willen ze niet kwijt tot de administratieve procedure volledig is afgerond. Dit kan ofwel tegen de gemeenteraad van eind juni of eind augustus. (Belga/KVDA)