Er is veel dat eigenaardig is aan het nieuws dat de SP.A hogere beschotten tussen privé en politiek wil zetten, maar twee bijzónder eigenaardige elementen steken er vandaag toch wel bovenuit.

Eén. De timing van het voorstel. Twee maanden geleden deed staatssecretaris John Crombez, een politieke leerling van Johan Vande Lanotte, precies hetzelfde voorstel. In een interview met Knack zei hij dat de beschotten tussen privé en politiek best wat hoger mochten worden. Naar aanleiding van een vraag over Electrawinds. In die woorden. Beschotten. Privé. Politiek.

Afgelopen weekend zegt Freya Van den Bossche, evenzeer een politieke leerling van Johan Vande Lanotte, precies hetzelfde in De Morgen. Met dezelfde aanleiding. En dezelfde woorden. Beschotten. Privé. Politiek. De eerste keer was het geen nieuws , de tweede keer wel. Waarom? Twee maanden geleden was het nog niet voor iedereen duidelijk dat Electrawinds in zulke slechte papieren zit.

Conclusie: mocht Electrawinds nog altijd niet in slechte papieren hebben gezeten, dan hadden we nog altijd niet over dat voorstel gepraat. Eigenaardig.

Twee. Hoe de pers zich bij de neus laat nemen. Nu het voorstel met zoveel gedruis op tafel werd gelegd, vraagt men aan Johan Vande Lanotte wat hij er zelf van vindt. Gisteren in het VTM-nieuws, bijvoorbeeld. En wat blijkt? Vande Lanotte kan zich perfect vinden in dat voorstel. Tot dusver heeft hij de Europese regels gevolgd, maar als de regels hier strenger worden, zal hij zich daaraan houden.

Nu is dit vandaag de vraag van een miljoen: is er iemand aan deze kant van de evenaar die gelooft dat John Crombez en Freya Van den Bossche een voorstel lanceren dat betrekking heeft op hun politieke leermeester zonder dat die leermeester dat voorstel van tevoren heeft gezegend? Allicht heeft hij het verdorie zelf bedacht. Met andere woorden: Johan Vande Lanotte gaat akkoord met Johan Vande Lanotte. Interessant!

Zoals ondernemer Rudi De Kerpel ondertussen terecht opmerkte op Twitter: door de discussie te verleggen naar nieuwe regels voor iedereen, wordt de aandacht afgeleid van Johan Vande Lanotte zelf. Conclusie: men kan veel zeggen, maar die Vande Lanotte hoort wel degelijk thuis in de politiek. Hij is in elk geval veel te slim om journalist te worden.

Er is veel dat eigenaardig is aan het nieuws dat de SP.A hogere beschotten tussen privé en politiek wil zetten, maar twee bijzónder eigenaardige elementen steken er vandaag toch wel bovenuit.Eén. De timing van het voorstel. Twee maanden geleden deed staatssecretaris John Crombez, een politieke leerling van Johan Vande Lanotte, precies hetzelfde voorstel. In een interview met Knack zei hij dat de beschotten tussen privé en politiek best wat hoger mochten worden. Naar aanleiding van een vraag over Electrawinds. In die woorden. Beschotten. Privé. Politiek. Afgelopen weekend zegt Freya Van den Bossche, evenzeer een politieke leerling van Johan Vande Lanotte, precies hetzelfde in De Morgen. Met dezelfde aanleiding. En dezelfde woorden. Beschotten. Privé. Politiek. De eerste keer was het geen nieuws , de tweede keer wel. Waarom? Twee maanden geleden was het nog niet voor iedereen duidelijk dat Electrawinds in zulke slechte papieren zit. Conclusie: mocht Electrawinds nog altijd niet in slechte papieren hebben gezeten, dan hadden we nog altijd niet over dat voorstel gepraat. Eigenaardig.Twee. Hoe de pers zich bij de neus laat nemen. Nu het voorstel met zoveel gedruis op tafel werd gelegd, vraagt men aan Johan Vande Lanotte wat hij er zelf van vindt. Gisteren in het VTM-nieuws, bijvoorbeeld. En wat blijkt? Vande Lanotte kan zich perfect vinden in dat voorstel. Tot dusver heeft hij de Europese regels gevolgd, maar als de regels hier strenger worden, zal hij zich daaraan houden.Nu is dit vandaag de vraag van een miljoen: is er iemand aan deze kant van de evenaar die gelooft dat John Crombez en Freya Van den Bossche een voorstel lanceren dat betrekking heeft op hun politieke leermeester zonder dat die leermeester dat voorstel van tevoren heeft gezegend? Allicht heeft hij het verdorie zelf bedacht. Met andere woorden: Johan Vande Lanotte gaat akkoord met Johan Vande Lanotte. Interessant!Zoals ondernemer Rudi De Kerpel ondertussen terecht opmerkte op Twitter: door de discussie te verleggen naar nieuwe regels voor iedereen, wordt de aandacht afgeleid van Johan Vande Lanotte zelf. Conclusie: men kan veel zeggen, maar die Vande Lanotte hoort wel degelijk thuis in de politiek. Hij is in elk geval veel te slim om journalist te worden.