Het staat al 20 jaar in de sterren geschreven maar vandaag vrijdag 28 augustus is het zover: Johan Vande Lanotte (SP.A) legt de eed af als burgemeester van Oostende. Dat betekent ook dat partijgenoot Jean Vandecasteele na 18 jaar burgemeesterschap een stapje opzij mag zetten: hij wordt schepen van Openbare Werken.

Deze morgen hield het duo een persconferentie omtrent de burgemeesterswissel. Vandecasteele pakte al meteen uit met een initiatief: hij wil een vaste verbinding tussen de Oosteroever en het centrum van de stad: een brug, een tunnel, een kabelbaan? De stad gaat hiervoor een wedstrijd uitschrijven voor architecten.

Vande Lanotte wil vooral inzetten op burgerparticipatie. Hij zal hiervoor onder andere communiceren via facebook: 'Ik wil een extra inspanning doen zodat alle Oostendenaars mij op Facebook kunnen bereiken'.

'De schande van Oostende'

Deze namiddag trekt de SP.A'er naar Brugge waar hij de eed zal afleggen bij gouverneur Carl Decaluwé (CD&V). Veel tijd om te feesten heeft de Oostendenaar niet, enkele uren later zetelt hij voor het eerst als burgemeester in de gemeenteraad van Oostende.

Op de agenda vallen geen hete hangijzers te bespeuren maar de oppositie zal wellicht inhakken op de 'schande van Oostende'; dat iemand burgemeester wordt alhoewel die niet als dusdanig verkozen is. Vandecasteele was bij de vorige verkiezingen lijsttrekker van SP.A én haalde een pak meer stemmen dan zijn opvolger (6.450 tegenover 4.024).

Lieven Matthys, chef Krant van West-Vlaanderen Online

De collega's van Krant van West-Vlaanderen volgen Johan Vande Lanotte op de voet. U kan het hier live volgen.

Het staat al 20 jaar in de sterren geschreven maar vandaag vrijdag 28 augustus is het zover: Johan Vande Lanotte (SP.A) legt de eed af als burgemeester van Oostende. Dat betekent ook dat partijgenoot Jean Vandecasteele na 18 jaar burgemeesterschap een stapje opzij mag zetten: hij wordt schepen van Openbare Werken. Deze morgen hield het duo een persconferentie omtrent de burgemeesterswissel. Vandecasteele pakte al meteen uit met een initiatief: hij wil een vaste verbinding tussen de Oosteroever en het centrum van de stad: een brug, een tunnel, een kabelbaan? De stad gaat hiervoor een wedstrijd uitschrijven voor architecten. Vande Lanotte wil vooral inzetten op burgerparticipatie. Hij zal hiervoor onder andere communiceren via facebook: 'Ik wil een extra inspanning doen zodat alle Oostendenaars mij op Facebook kunnen bereiken'.Deze namiddag trekt de SP.A'er naar Brugge waar hij de eed zal afleggen bij gouverneur Carl Decaluwé (CD&V). Veel tijd om te feesten heeft de Oostendenaar niet, enkele uren later zetelt hij voor het eerst als burgemeester in de gemeenteraad van Oostende. Op de agenda vallen geen hete hangijzers te bespeuren maar de oppositie zal wellicht inhakken op de 'schande van Oostende'; dat iemand burgemeester wordt alhoewel die niet als dusdanig verkozen is. Vandecasteele was bij de vorige verkiezingen lijsttrekker van SP.A én haalde een pak meer stemmen dan zijn opvolger (6.450 tegenover 4.024). Lieven Matthys, chef Krant van West-Vlaanderen Online