Volgens minister van Financiën Johan Van Overtveldt zouden er zonder deze taxshift hoe dan ook minder jobs zijn. Dat zei hij in de studio van VTM Nieuws. "Afhankelijk van de internationaal economische omstandigheden zullen het er veel of heel veel zijn. Maar dat dit op zich aanleiding gaat geven tot enkele tienduizenden bijkomende jobs, daar ben ik wel absoluut zeker van."

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

"Het is de grootste fiscale hervorming sinds 1963. Dat is meer dan 50 jaar geleden", benadrukte Van Overtveldt nog. "Dit is een operatie die gespreid is over meerdere jaren, maar alle bedragen zijn zeer reëel."

"De middeninkomens gaan er 100 euro op vooruit en de lage inkomens zelfs oplopend tot 130 en 140 euro per maand. Dit zijn dus zeer belangrijke ingrepen. De lasten op loon voor werkgevers gaan ook kleiner worden. Wat tot tienduizenden nieuwe jobs gaat leiden. Dit doen we allemaal terwijl we de begroting op orde houden. We doen de grootste structurele begrotingsinspanningen binnen heel Europa."

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

De regering gaat versneld een aantal taksen invoeren zoals op diesel en op tabak. "Dat zijn zaken die de mensen meteen gaan voelen, maar het zijn geen nieuwe taksen", zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt. De taksen zaten ook al in het taksshiftontwerp dat in juni voorlag. We moeten de begroting op orde houden en hebben daarom een aantal taksen naar voor geschoven. Het effect daarvan zal zeer klein zijn", volgens Van Overtveldt.

"Het zal alleen voelbaar zijn in de laatste twee maanden, terwijl sowieso een aantal van die taksen gepland waren om in te gaan op 1 januari."

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Volgens minister van Financiën Johan Van Overtveldt zouden er zonder deze taxshift hoe dan ook minder jobs zijn. Dat zei hij in de studio van VTM Nieuws. "Afhankelijk van de internationaal economische omstandigheden zullen het er veel of heel veel zijn. Maar dat dit op zich aanleiding gaat geven tot enkele tienduizenden bijkomende jobs, daar ben ik wel absoluut zeker van.""Het is de grootste fiscale hervorming sinds 1963. Dat is meer dan 50 jaar geleden", benadrukte Van Overtveldt nog. "Dit is een operatie die gespreid is over meerdere jaren, maar alle bedragen zijn zeer reëel." "De middeninkomens gaan er 100 euro op vooruit en de lage inkomens zelfs oplopend tot 130 en 140 euro per maand. Dit zijn dus zeer belangrijke ingrepen. De lasten op loon voor werkgevers gaan ook kleiner worden. Wat tot tienduizenden nieuwe jobs gaat leiden. Dit doen we allemaal terwijl we de begroting op orde houden. We doen de grootste structurele begrotingsinspanningen binnen heel Europa."De regering gaat versneld een aantal taksen invoeren zoals op diesel en op tabak. "Dat zijn zaken die de mensen meteen gaan voelen, maar het zijn geen nieuwe taksen", zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt. De taksen zaten ook al in het taksshiftontwerp dat in juni voorlag. We moeten de begroting op orde houden en hebben daarom een aantal taksen naar voor geschoven. Het effect daarvan zal zeer klein zijn", volgens Van Overtveldt. "Het zal alleen voelbaar zijn in de laatste twee maanden, terwijl sowieso een aantal van die taksen gepland waren om in te gaan op 1 januari."