Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) heeft een task force opgericht. Die moet onder meer verhinderen dat er nog meer Belgische jongeren in Syrië gaan strijden, en onderzoeken hoe jongeren in Syrië terug naar België gehaald kunnen worden.

Steeds meer Belgische jongeren vertrekken, onder meer onder invloed van het ontbonden Sharia4Belgium, als moslimstrijders naar Syrië, om zich mee te verzetten tegen het regime van Bashar Assad. In totaal zouden er het voorbije jaar vijftig tot tachtig moslimjongeren van België naar Syrië afgereisd zijn. Het gaat vooral om jongeren uit Antwerpen, Brussel, Mechelen en Vilvoorde.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet heeft nu een task force opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van het OCAD, de staatsveiligheid, het federaal parket, het crisiscentrum en de politie.

Deze task force - die maandag van start gaat - moet verhinderen dat nog meer jongeren naar Syrië trekken, en verder ook de toestand ter plaatse opvolgen en onderzoeken hoe de jongeren van daaruit terug naar ons land gehaald kunnen worden. Dat verklaarde Milquet tegenover VRT. (Belga/MI)

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) heeft een task force opgericht. Die moet onder meer verhinderen dat er nog meer Belgische jongeren in Syrië gaan strijden, en onderzoeken hoe jongeren in Syrië terug naar België gehaald kunnen worden. Steeds meer Belgische jongeren vertrekken, onder meer onder invloed van het ontbonden Sharia4Belgium, als moslimstrijders naar Syrië, om zich mee te verzetten tegen het regime van Bashar Assad. In totaal zouden er het voorbije jaar vijftig tot tachtig moslimjongeren van België naar Syrië afgereisd zijn. Het gaat vooral om jongeren uit Antwerpen, Brussel, Mechelen en Vilvoorde. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet heeft nu een task force opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van het OCAD, de staatsveiligheid, het federaal parket, het crisiscentrum en de politie. Deze task force - die maandag van start gaat - moet verhinderen dat nog meer jongeren naar Syrië trekken, en verder ook de toestand ter plaatse opvolgen en onderzoeken hoe de jongeren van daaruit terug naar ons land gehaald kunnen worden. Dat verklaarde Milquet tegenover VRT. (Belga/MI)