"We hebben proportioneel gereageerd op de onlusten in de Matongewijk. Men moet ons geen laksheid verwijten", verklaarde

de minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet (cdH), in Le Soir. Zaterdag werd veel schade aangericht bij een betoging in de Matongewijk.

Onruststokers

"We hebben in overleg de politiediensten gemobiliseerd, zowel qua manschappen, helikopters als waterkanonnen", aldus de minister. Ze wees erop dat dat soort demonstraties normaal gezien door vreedzame mensen wordt bevolkt, maar dat er nu blijkbaar onruststokers zijn geïnfiltreerd.

Ze wees er nog op dat het verbieden van een betoging niet helpt om de gemoederen te bedaren. (Belga/EE)

"We hebben proportioneel gereageerd op de onlusten in de Matongewijk. Men moet ons geen laksheid verwijten", verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet (cdH), in Le Soir. Zaterdag werd veel schade aangericht bij een betoging in de Matongewijk. Onruststokers "We hebben in overleg de politiediensten gemobiliseerd, zowel qua manschappen, helikopters als waterkanonnen", aldus de minister. Ze wees erop dat dat soort demonstraties normaal gezien door vreedzame mensen wordt bevolkt, maar dat er nu blijkbaar onruststokers zijn geïnfiltreerd. Ze wees er nog op dat het verbieden van een betoging niet helpt om de gemoederen te bedaren. (Belga/EE)