Seksisme wordt binnenkort strafbaar. Het gaat niet alleen over vrou­wen beschimpen en vernederen op straat, maar ook op het werk of op sociale media zoals Facebook. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Femme de la Rue

In 2012 zorgde de documentaire Femme de la Rue voor ophef. Het toont hoe vrouwen in Brussel op straat worden beschimpt en geïntimideerd. Het opende de ogen van onder ande­re minister van Gelijke Kan­sen Joëlle Milquet (CDH), die seksisme uit de wereld wil hel­pen.

Ondertussen heeft Milquet een wetsontwerp klaar en overtuigde ze haar re­geringspartners om de strijd aan te gaan. Als alles goed gaat, keurt de Kamer het voorstel begin april goed.

Rechter beslist

Wie opzet­telijk een gebaar of handeling stelt die vrouwen schade toe­brengt en de waardigheid van hun persoon ernstig aantast kan straks bij de kraag wor­den gevat. Waar de grens pre­cies ligt, dat moet de rechter uitmaken. Overtreders ris­keren een gevangenisstraf tussen een maand en een jaar en boetes tussen 50 en 1000 euro. (Belga/TV)

Seksisme wordt binnenkort strafbaar. Het gaat niet alleen over vrou­wen beschimpen en vernederen op straat, maar ook op het werk of op sociale media zoals Facebook. Dat schrijft Het Nieuwsblad. In 2012 zorgde de documentaire Femme de la Rue voor ophef. Het toont hoe vrouwen in Brussel op straat worden beschimpt en geïntimideerd. Het opende de ogen van onder ande­re minister van Gelijke Kan­sen Joëlle Milquet (CDH), die seksisme uit de wereld wil hel­pen.Ondertussen heeft Milquet een wetsontwerp klaar en overtuigde ze haar re­geringspartners om de strijd aan te gaan. Als alles goed gaat, keurt de Kamer het voorstel begin april goed. Wie opzet­telijk een gebaar of handeling stelt die vrouwen schade toe­brengt en de waardigheid van hun persoon ernstig aantast kan straks bij de kraag wor­den gevat. Waar de grens pre­cies ligt, dat moet de rechter uitmaken. Overtreders ris­keren een gevangenisstraf tussen een maand en een jaar en boetes tussen 50 en 1000 euro. (Belga/TV)