CDH-voorzitster Joëlle Milquet gelooft dat de acht partijen aan de onderhandelingstafel een communautair akkoord gaan sluiten.

Milquet zegt dat in een interview vandaag in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

De acht partijen - PS, MR, CDH, Ecolo, Groen!, CD&V, SP.A en Open VLD - bereikten vorige week een akkoord over de werkmethode voor de regeringsonderhandelingen. Ze zullen eerst onderhandelen over B-H-V en een aantal communautaire dossiers. Pas als daar een akkoord over is, wordt over de andere hoofdstukken van het regeerakkoord onderhandeld.

"Gemakkelijker"

Milquet denkt dat dit de onderhandelingen van de laatste kans zullen zijn. "Ik mag er niet aan denken wat er kan gebeuren indien we niet slagen. Maar we zullen slagen. We hebben ons daartoe veroordeeld."

"De acht partijen die nu rond de tafel zitten, willen allemaal een verregaande staatshervorming, maar wel eentje binnen een Belgische context, met een toekomst voor het land. Dat maakt het voor de Franstaligen veel gemakkelijker om te onderhandelen."

Sociaal-economisch

In De Standaard verwelkomt vicepremier en minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) het pleidooi van PS-kopstuk Laurette Onkelinx. "We zijn de Vlaamse partijen een resultaat verschuldigd", zei ze zaterdag.

Vanhengel: "Ik hou Onkelinx aan haar woord. Maar als de Franstaligen echt bereid zijn zich in te leven in wat de Nederlandstalige partijen willen, dan moeten ze dat ook sociaal-economisch doen."

Indien de onderhandelingen goed vlotten, wil Vanhengel voor de begrotingsopmaak voor 2012 gerust samenwerken met de onderhandelaars. Daarbij zou meteen ook de begroting voor 2013 en 2014 opgesteld kunnen worden. (Belga/KVDA)

CDH-voorzitster Joëlle Milquet gelooft dat de acht partijen aan de onderhandelingstafel een communautair akkoord gaan sluiten. Milquet zegt dat in een interview vandaag in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. De acht partijen - PS, MR, CDH, Ecolo, Groen!, CD&V, SP.A en Open VLD - bereikten vorige week een akkoord over de werkmethode voor de regeringsonderhandelingen. Ze zullen eerst onderhandelen over B-H-V en een aantal communautaire dossiers. Pas als daar een akkoord over is, wordt over de andere hoofdstukken van het regeerakkoord onderhandeld. "Gemakkelijker" Milquet denkt dat dit de onderhandelingen van de laatste kans zullen zijn. "Ik mag er niet aan denken wat er kan gebeuren indien we niet slagen. Maar we zullen slagen. We hebben ons daartoe veroordeeld." "De acht partijen die nu rond de tafel zitten, willen allemaal een verregaande staatshervorming, maar wel eentje binnen een Belgische context, met een toekomst voor het land. Dat maakt het voor de Franstaligen veel gemakkelijker om te onderhandelen." Sociaal-economisch In De Standaard verwelkomt vicepremier en minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) het pleidooi van PS-kopstuk Laurette Onkelinx. "We zijn de Vlaamse partijen een resultaat verschuldigd", zei ze zaterdag. Vanhengel: "Ik hou Onkelinx aan haar woord. Maar als de Franstaligen echt bereid zijn zich in te leven in wat de Nederlandstalige partijen willen, dan moeten ze dat ook sociaal-economisch doen." Indien de onderhandelingen goed vlotten, wil Vanhengel voor de begrotingsopmaak voor 2012 gerust samenwerken met de onderhandelaars. Daarbij zou meteen ook de begroting voor 2013 en 2014 opgesteld kunnen worden. (Belga/KVDA)