De intussen 73-jarige Van Rossem kreeg ook een geldboete uit van 12.000 euro opgelegd en de rechtbank verklaarde ook 390.000 euro verbeurd.

Zijn vriendin stond ook terecht en werd veroordeeld tot 1 jaar cel met uitstel en een boete. Tegen haar werd een verbeurdverklaring van 273.000 euro uitgesproken.

Het onderzoek naar Van Rossem ging in 2010 van start toen de antiwitwascel verdachte transacties zag op de rekening van Van Rossems toenmalige Russische vriendin, zijn zoon en zijn bedrijf. Het ging om cash stortingen van aanzienlijke bedragen, weliswaar opgedeeld in kleine schijven en eenmaal het geld gestort, werd het weer cash afgehaald, vaak in vreemde munt.

Verder onderzoek wees uit dat Van Rossem, die officieel enkel een klein pensioen geniet, en zijn partner er een dure levensstijl op nahielden. Zo was er sprake van luxueuze reizen naar het buitenland. Het koppel had in België ook een villa en dure wagens gekocht en at in sterrenrestaurants. Alle facturen werden steevast contant betaald.

Het parket was ervan overtuigd dat het geld geen legale oorsprong had en vermoedde dat Van Rossem nog geld verborgen hield uit zijn oude Moneytron-systeem. Daarmee had hij in de jaren 80 miljarden euro's opgehaald bij rijke beleggers, die hij riante winsten voorhield. Het geld werd echter versluisd naar Zwitserse rekeningen en belandde in het criminele circuit.

Van Rossem kreeg er vijf jaar cel voor, maar het geld zelf werd nooit teruggevonden. Volgens Van Rossems advocaat kon het parket ondanks een jarenlang onderzoek al de vermoedens niet hard maken. De rechtbank heeft daar nu anders over geoordeeld