Jean-Pierre Van Rossem met eigen lijst naar Antwerpse kiezer

01/02/12 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:43

Jean-Pierre Van Rossem neemt met zijn partij ROSSEM ook deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Jean-Pierre Van Rossem met eigen lijst naar Antwerpse kiezer

© Belga

Hij wil alvast zeker in Antwerpen met een lijst op de proppen komen. Van Rossem is wel nog op zoek naar een Antwerps boegbeeld en lijsttrekker, maar wil desnoods zelf naar de Scheldestad verhuizen. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en is door Van Rossem zelf bevestigd. "Ik wil de mensen duidelijk maken dat ze noch links, noch rechts maar averechts moeten stemmen", aldus Van Rossem.

Parlementsverkiezingen van 2014
Eerder deze week had Van Rossem laten weten dat hij ROSSEM opnieuw leven in zou blazen met het oog op de parlementsverkiezingen van 2014. Hij wil met Bart De Wever, die in oktober vermoedelijk lijsttrekker en kandidaat-burgemeester zal zijn voor N-VA, echter nu al de strijd aangaan.

"De Wever is een intelligent en integer man, maar in zijn partij kent behalve Philippe Muyters niemand iets van economie", vindt Van Rossem. "Nochtans gaat in 2014 alles om het economische en niet om het communautaire draaien."

Zelf een samenwerking zoeken met De Wever zag Van Rossem naar eigen zeggen niet zitten. "Dan krijg je een tas koffie en een schouderklopje en wordt je vervolgens weggestuurd", vreest hij.

Op zoek naar jonge, charismatische mensen
Van Rossem zoekt nog charismatische en liefst jonge mensen die op zijn Antwerpse lijst willen staan. "Ik ken de problemen daar niet meer. Ik weet enkel dat er veel geld wordt verkwanseld terwijl er niets gebeurt." (Belga/TE)

Onze partners