Die uitspraak doet Javaux woensdag in Le Soir als reactie op de uitlatingen van Michel dat het immobilisme van links een bron van de politieke crisis is. Jean-Michel Javaux roept zijn MR-collega op tot meer nederigheid.

Oproep tot nederigheid

De politieke crisis is in 2007 ontstaan, toen de liberalen de verkiezingen wonnen en een centrum-rechtse alliantie wilden opzetten. De crisis werd in 2010 nog versterkt door de val van de regering Leterme II door toedoen van een liberale partij, Open VLD. Javaux wijst erop dat de feiten nooit zwart of wit zijn. Hij roept de MR op om het constructieve voorbeeld van Ecolo en Groen! te volgen en te proberen met Open VLD overeenstemming te vinden op institutioneel vlak in plaats van de oude traditionele links-rechtstegenstelling op te rakelen.

Jean-Michel Javaux vraagt Charles Michel tot slot of hij niet zou proberen om de standpunten van FDF en N-VA dichter bij elkaar te brengen: "Dat zou pas echt nieuws opleveren".

Gezinshereniging

De Ecolo-fractieleider in de Senaat, Jacky Morael, ziet dan weer de terugkeer van "reactionair rechts", onder meer bij de wisselmeerderheid over gezinshereniging waarbij geopteerd werd om een onderscheid te maken tussen Belgen en andere EU-burgers. "Het is de terugkeer van een gespierd rechts, dat men in de politieke wetenschappen als reactionair omschrijft", stelt hij op La Première (RTBF).

Morael betreurde dat het ontwerp over de gezinshereniging, ondanks de verschillende legistieke bezwaren en de kans op vernietiging door het

Grondwettelijk Hof niet door de Senaat geëvoceerd wordt. (Belga)

Die uitspraak doet Javaux woensdag in Le Soir als reactie op de uitlatingen van Michel dat het immobilisme van links een bron van de politieke crisis is. Jean-Michel Javaux roept zijn MR-collega op tot meer nederigheid. Oproep tot nederigheid De politieke crisis is in 2007 ontstaan, toen de liberalen de verkiezingen wonnen en een centrum-rechtse alliantie wilden opzetten. De crisis werd in 2010 nog versterkt door de val van de regering Leterme II door toedoen van een liberale partij, Open VLD. Javaux wijst erop dat de feiten nooit zwart of wit zijn. Hij roept de MR op om het constructieve voorbeeld van Ecolo en Groen! te volgen en te proberen met Open VLD overeenstemming te vinden op institutioneel vlak in plaats van de oude traditionele links-rechtstegenstelling op te rakelen. Jean-Michel Javaux vraagt Charles Michel tot slot of hij niet zou proberen om de standpunten van FDF en N-VA dichter bij elkaar te brengen: "Dat zou pas echt nieuws opleveren". Gezinshereniging De Ecolo-fractieleider in de Senaat, Jacky Morael, ziet dan weer de terugkeer van "reactionair rechts", onder meer bij de wisselmeerderheid over gezinshereniging waarbij geopteerd werd om een onderscheid te maken tussen Belgen en andere EU-burgers. "Het is de terugkeer van een gespierd rechts, dat men in de politieke wetenschappen als reactionair omschrijft", stelt hij op La Première (RTBF). Morael betreurde dat het ontwerp over de gezinshereniging, ondanks de verschillende legistieke bezwaren en de kans op vernietiging door het Grondwettelijk Hof niet door de Senaat geëvoceerd wordt. (Belga)