Dat werd donderdag in N-VA-kringen bevestigd.

Daardoor zal de N-VA-fractie geen 25 zetels maar 24 zetels tellen, waarmee ze nog steeds de grootste blijft. Voor Dedecker betekent het wel dat hij geen stemrecht heeft in de commissies.

Peter De Roover blijft fractieleider voor N-VA in de Kamer. De Roover nam in 2016 de fakkel over van Hendrik Vuye. De N-VA is de eerste fractie die haar fractieleider aanduidt.

'Ik ben zeer erkentelijk en dankbaar dat de nieuwe N-VA-Kamerleden mij het vertrouwen geven en mij unaniem verkozen om fractievoorzitter te blijven in deze legislatuur. Samen met een stevige ploeg blijven wij de Vlaamse bekommernissen dag-aan-dag behartigen in de Kamer', zegt De Roover in een reactie.

Dat werd donderdag in N-VA-kringen bevestigd.Daardoor zal de N-VA-fractie geen 25 zetels maar 24 zetels tellen, waarmee ze nog steeds de grootste blijft. Voor Dedecker betekent het wel dat hij geen stemrecht heeft in de commissies.Peter De Roover blijft fractieleider voor N-VA in de Kamer. De Roover nam in 2016 de fakkel over van Hendrik Vuye. De N-VA is de eerste fractie die haar fractieleider aanduidt. 'Ik ben zeer erkentelijk en dankbaar dat de nieuwe N-VA-Kamerleden mij het vertrouwen geven en mij unaniem verkozen om fractievoorzitter te blijven in deze legislatuur. Samen met een stevige ploeg blijven wij de Vlaamse bekommernissen dag-aan-dag behartigen in de Kamer', zegt De Roover in een reactie.