Dat meldde de burgemeester vrijdag, net voor het Overlegcomité om 15 uur bijeenkwam. Door de terrassen op openbaar domein te plaatsen, wil Dedecker boetes voor de exploitanten vermijden.

Het Overlegcomité besliste vorige week nog dat de horecaterrassen pas op 8 mei mogen heropenen. Al meteen na het vorige Overlegcomité gaf burgemeester Dedecker te kennen dat de terrassen in Middelkerke al op 1 mei zouden heropenen. Onder meer de gouverneur van West-Vlaanderen waarschuwde voor boetes voor de horeca-uitbaters die vroeger dan toegelaten hun terras heropenen.

Vergunningen intrekken

Daar heeft de burgemeester van Middelkerke nu naar eigen zeggen een oplossing voor gevonden. Hij wil de vergunningen van terrassen op de zeedijk tijdelijk intrekken. 'Zo wordt de volledige zeedijk tijdelijk openbaar domein en mogen wij daar als gemeente stoelen en tafels zetten. Dan kan iedereen bij de horecazaken eten of drinken bestellen en dat nuttigen aan die tafels en blijven uitbaters gespaard van boetes.'

Bediening aan de tafels zal daarbij niet toegestaan zijn.

Dat meldde de burgemeester vrijdag, net voor het Overlegcomité om 15 uur bijeenkwam. Door de terrassen op openbaar domein te plaatsen, wil Dedecker boetes voor de exploitanten vermijden. Het Overlegcomité besliste vorige week nog dat de horecaterrassen pas op 8 mei mogen heropenen. Al meteen na het vorige Overlegcomité gaf burgemeester Dedecker te kennen dat de terrassen in Middelkerke al op 1 mei zouden heropenen. Onder meer de gouverneur van West-Vlaanderen waarschuwde voor boetes voor de horeca-uitbaters die vroeger dan toegelaten hun terras heropenen. Daar heeft de burgemeester van Middelkerke nu naar eigen zeggen een oplossing voor gevonden. Hij wil de vergunningen van terrassen op de zeedijk tijdelijk intrekken. 'Zo wordt de volledige zeedijk tijdelijk openbaar domein en mogen wij daar als gemeente stoelen en tafels zetten. Dan kan iedereen bij de horecazaken eten of drinken bestellen en dat nuttigen aan die tafels en blijven uitbaters gespaard van boetes.'Bediening aan de tafels zal daarbij niet toegestaan zijn.