Chris Dobbelaere, één van de kandidaat-voorzitters bij Lijst Dedecker, beschuldigt huidig voorzitter Jean-Marie Dedecker van gesjoemel.

Dobbelaere is politiek secretaris van de Oost-Vlaamse afdeling van LDD en één van de vier kandidaat-voorzitters.

Op enkele dagen voor de stemming beweert hij in de jaarrekeningen van de vzw achter de partij gesjoemel te hebben ontdekt, zo meldt de openbare omroep.

Dedecker zou in 2008 bovenop zijn parlementaire wedde een extra vergoeding van 55.000 euro uit de partijkas hebben gekregen.

Ook enkele toplui van de partij zouden een dergelijke vergoeding ontvangen. Dat is volgens Dobbelaere in strijd met de statuten van de vzw.

Hij beweert ook dat er geld van de partij naar het verzekeringskantoor van Jean-Marie Dedecker gaat.

'Rechtindeschoenen'

In een reactie zegt Jean-Marie Dedecker dat hij voor 100 procent recht in zijn schoenen staat.

Volgens Dedecker is er niets aan de hand omdat hij de vergoeding van 55.000 euro krijgt als partijvoorzitter en niet als bestuurder van de vzw.

Volgens hem is de vergoeding in vergelijking met andere partijvoorzitters niet overdreven.

Op de bewering van Dobbelaere dat er geld van de partij naar zijn
verzekeringskantoor in Oostende gaat, repliceert Dedecker
dat het kantoor ook gebruikt wordt als lokale partijzetel .

Het is volgens hem dan ook niet meer dan normaal dat bepaalde onkosten voor het gebruik ervan betaald worden door de partij.

Chris Dobbelaere, één van de kandidaat-voorzitters bij Lijst Dedecker, beschuldigt huidig voorzitter Jean-Marie Dedecker van gesjoemel.Dobbelaere is politiek secretaris van de Oost-Vlaamse afdeling van LDD en één van de vier kandidaat-voorzitters. Op enkele dagen voor de stemming beweert hij in de jaarrekeningen van de vzw achter de partij gesjoemel te hebben ontdekt, zo meldt de openbare omroep.Dedecker zou in 2008 bovenop zijn parlementaire wedde een extra vergoeding van 55.000 euro uit de partijkas hebben gekregen.Ook enkele toplui van de partij zouden een dergelijke vergoeding ontvangen. Dat is volgens Dobbelaere in strijd met de statuten van de vzw. Hij beweert ook dat er geld van de partij naar het verzekeringskantoor van Jean-Marie Dedecker gaat.'Rechtindeschoenen'In een reactie zegt Jean-Marie Dedecker dat hij voor 100 procent recht in zijn schoenen staat.Volgens Dedecker is er niets aan de hand omdat hij de vergoeding van 55.000 euro krijgt als partijvoorzitter en niet als bestuurder van de vzw. Volgens hem is de vergoeding in vergelijking met andere partijvoorzitters niet overdreven. Op de bewering van Dobbelaere dat er geld van de partij naar zijn verzekeringskantoor in Oostende gaat, repliceert Dedecker dat het kantoor ook gebruikt wordt als lokale partijzetel .Het is volgens hem dan ook niet meer dan normaal dat bepaalde onkosten voor het gebruik ervan betaald worden door de partij.