Jean-Luc Dehaene (CD&V) heeft vrijdag op Radio 1 laten uitschijnen dat hij de politiek vaarwel zegt als zijn huidige termijn in het Europees Parlement afloopt, in 2014.

"Mijn mandaat loopt tot 2014 en dan zal het wel goed geweest zijn zeker?," zei de nu 70-jarige Dehaene in het programma De Ochtend. Hij was daar te gast samen met CD&V-voorzitter Wouter Beke.

"Ik voel mij goed in het Europees Parlement omdat je daar meer langetermijnuitdagingen kunt aanpakken en niet onder een kortetermijndruk staat", aldus nog Dehaene.

Politieke carrière

Dehaene was van 1992 tot 1999 premier van België en leidde twee regeringen van christendemocraten en socialisten. Tussen 2000 en 2007 was hij burgemeester van Vilvoorde. Sinds 2004 is Dehaene ook Europees Parlementslid.

De voorbije jaren werd Dehaene nog twee keer door koning Albert II het veld ingestuurd. In juli 2007 als koninklijk bemiddelaar, om de weg te openen voor de aanduiding van Yves Leterme als formateur, en eind november 2009 als koninklijk opdrachthouder belast met het vinden van een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde.

Jean-Luc Dehaene (CD&V) heeft vrijdag op Radio 1 laten uitschijnen dat hij de politiek vaarwel zegt als zijn huidige termijn in het Europees Parlement afloopt, in 2014. "Mijn mandaat loopt tot 2014 en dan zal het wel goed geweest zijn zeker?," zei de nu 70-jarige Dehaene in het programma De Ochtend. Hij was daar te gast samen met CD&V-voorzitter Wouter Beke. "Ik voel mij goed in het Europees Parlement omdat je daar meer langetermijnuitdagingen kunt aanpakken en niet onder een kortetermijndruk staat", aldus nog Dehaene. Politieke carrière Dehaene was van 1992 tot 1999 premier van België en leidde twee regeringen van christendemocraten en socialisten. Tussen 2000 en 2007 was hij burgemeester van Vilvoorde. Sinds 2004 is Dehaene ook Europees Parlementslid. De voorbije jaren werd Dehaene nog twee keer door koning Albert II het veld ingestuurd. In juli 2007 als koninklijk bemiddelaar, om de weg te openen voor de aanduiding van Yves Leterme als formateur, en eind november 2009 als koninklijk opdrachthouder belast met het vinden van een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde.