Daarmee wil hij niet zozeer financiële als wel morele genoegdoening, schrijft Het Belang van Limburg.

Op 1 januari 2000 overleed Henriette Puers, de moeder van Michelle Martin. Als enig kind was Martin de enige erfgename. De nalatenschap bestond onder meer uit een villa in Waterloo, een aandelenportefeuille en juwelen. Op 8 mei 2000 verwierp Martin echter de nalatenschap, waardoor haar drie kinderen alles in handen kregen en de slachtoffers van Dutroux en Martin niet aan dat geld zouden kunnen.

Schadevergoeding

"Op het ogenblik dat Martin de nalatenschap van haar moeder verwierp, wist ze dat ze aan mij -en aan de andere burgerlijke partijen- een fikse schadevergoeding zou moeten betalen. Dat was duidelijk, ook al stond de som toen nog niet vast", zegt Jean Lambrecks in Het Belang van Limburg. Vier jaar later werd Martin veroordeeld tot 30 jaar cel. Ook moest zij alle nabestaanden 179.000 euro (plus intresten) betalen, centen die ze niet had. Martin is ondertussen vrij en verblijft in de boerderij van een oud-rechter in Namen.

(Belga/RR)

Daarmee wil hij niet zozeer financiële als wel morele genoegdoening, schrijft Het Belang van Limburg.Op 1 januari 2000 overleed Henriette Puers, de moeder van Michelle Martin. Als enig kind was Martin de enige erfgename. De nalatenschap bestond onder meer uit een villa in Waterloo, een aandelenportefeuille en juwelen. Op 8 mei 2000 verwierp Martin echter de nalatenschap, waardoor haar drie kinderen alles in handen kregen en de slachtoffers van Dutroux en Martin niet aan dat geld zouden kunnen. "Op het ogenblik dat Martin de nalatenschap van haar moeder verwierp, wist ze dat ze aan mij -en aan de andere burgerlijke partijen- een fikse schadevergoeding zou moeten betalen. Dat was duidelijk, ook al stond de som toen nog niet vast", zegt Jean Lambrecks in Het Belang van Limburg. Vier jaar later werd Martin veroordeeld tot 30 jaar cel. Ook moest zij alle nabestaanden 179.000 euro (plus intresten) betalen, centen die ze niet had. Martin is ondertussen vrij en verblijft in de boerderij van een oud-rechter in Namen.(Belga/RR)