Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Eerst en vooral willen wij via de gemeenteraadsverkiezingen de N-VA ook in Tervuren sterker op de kaart te zetten, en een basis te leggen om de partij in de komende jaren uit te bouwen tot een vaste waarde in onze gemeente. Daarvoor moeten we een voldoende aantal verkozenen hebben, die de kern vormen voor een dergelijke verdere uitbouw van de partij op lokaal vlak.

Ten tweede wil de N-VA ook meer invloed hebben, en wegen op het beleid. Wij hebben tijdens de voorbije legislaturen onze verantwoordelijkheid steeds opgenomen en mee bestuurd in Tervuren, maar werden door onze numerieke zwakte altijd in de rol van het kleine broertje geduwd.

Met een goed resultaat op 14 oktober wil de N-VA zeker opnieuw in de meerderheid zitten, maar dan als evenwaardige coalitiepartner die ferm zijn stempel kan drukken op wat er gebeurt in Tervuren.

Wie worden de winnaars, wie worden de verliezers?

Dat is op lokaal vlak altijd moeilijk te voorspellen, en het is in elk geval de kiezer die hierover zal beslissen. Wij zijn realistisch genoeg om te beseffen dat de federale of regionale N-VA percentages niet zomaar zullen gereflecteerd worden op lokaal vlak, maar de denken wel dat de N-VA in Tervuren een serieuze stap vooruit zal zetten. We hebben momenteel één gemeenteraadslid op 27, en dat moet toch zeker op 4 worden gebracht op 14 oktober.

In combinatie met de hoogconjunctuur van de N-VA op nationaal vlak presenteren wij een aantal sterke en geloofwaardige kandidaten, met een goede balans tussen jeugd en ervaring. Daarnaast geloven wij dat de Vlaamse reflex in de Vlaamse Rand sterk zal aanwezig zijn, wat toch ook gunstig is voor de N-VA.

Wij kennen in Tervuren een zeer actieve en goede partijwerking die ons toelaat een sterke campagne te voeren. Tot slot is er ook het feit dat Hubert Keyaerts (N-VA) als OCMW Voorzitter en Schepen van Sociale Zaken de voorbije zes jaar een mooi parcours heeft afgelegd, wat waarschijnlijk door de kiezer zal worden beloond.

Wat is van belang in uw gemeente?

Tervuren zit midden in een groot moderniseringsproces, met nog vele grote infrastructuurwerken en reorganisaties die reeds gepland zijn voor de volgende legislatuur.

We moeten er in Tervuren eerst en vooral voor zorgen dat die vele projecten die reeds op stapel staan, op een fatsoenlijke manier worden uitgevoerd zonder de eigenheid van onze gemeente in het gedrang te brengen, en zonder ons in financiële avonturen te storten die ons voor vele jaren in de problemen zouden kunnen brengen.

Een tweede prioriteit is een woonbeleid - en ruimtelijk beleid - dat zich voor de N-VA in de eerste moet richten op het betaalbaar houden van woningen.

Tenslotte is de N-VA ervan overtuigd dat Tervuren meer moet doen om het Vlaamse karakter van de gemeente te versterken. Wij willen dat doen op een positieve en realistische manier, met een (taal)integratiebeleid dat in verschillende bevoegdheidsdomeinen wordt gereflecteerd. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?Eerst en vooral willen wij via de gemeenteraadsverkiezingen de N-VA ook in Tervuren sterker op de kaart te zetten, en een basis te leggen om de partij in de komende jaren uit te bouwen tot een vaste waarde in onze gemeente. Daarvoor moeten we een voldoende aantal verkozenen hebben, die de kern vormen voor een dergelijke verdere uitbouw van de partij op lokaal vlak. Ten tweede wil de N-VA ook meer invloed hebben, en wegen op het beleid. Wij hebben tijdens de voorbije legislaturen onze verantwoordelijkheid steeds opgenomen en mee bestuurd in Tervuren, maar werden door onze numerieke zwakte altijd in de rol van het kleine broertje geduwd. Met een goed resultaat op 14 oktober wil de N-VA zeker opnieuw in de meerderheid zitten, maar dan als evenwaardige coalitiepartner die ferm zijn stempel kan drukken op wat er gebeurt in Tervuren.Wie worden de winnaars, wie worden de verliezers?Dat is op lokaal vlak altijd moeilijk te voorspellen, en het is in elk geval de kiezer die hierover zal beslissen. Wij zijn realistisch genoeg om te beseffen dat de federale of regionale N-VA percentages niet zomaar zullen gereflecteerd worden op lokaal vlak, maar de denken wel dat de N-VA in Tervuren een serieuze stap vooruit zal zetten. We hebben momenteel één gemeenteraadslid op 27, en dat moet toch zeker op 4 worden gebracht op 14 oktober. In combinatie met de hoogconjunctuur van de N-VA op nationaal vlak presenteren wij een aantal sterke en geloofwaardige kandidaten, met een goede balans tussen jeugd en ervaring. Daarnaast geloven wij dat de Vlaamse reflex in de Vlaamse Rand sterk zal aanwezig zijn, wat toch ook gunstig is voor de N-VA. Wij kennen in Tervuren een zeer actieve en goede partijwerking die ons toelaat een sterke campagne te voeren. Tot slot is er ook het feit dat Hubert Keyaerts (N-VA) als OCMW Voorzitter en Schepen van Sociale Zaken de voorbije zes jaar een mooi parcours heeft afgelegd, wat waarschijnlijk door de kiezer zal worden beloond. Wat is van belang in uw gemeente?Tervuren zit midden in een groot moderniseringsproces, met nog vele grote infrastructuurwerken en reorganisaties die reeds gepland zijn voor de volgende legislatuur.We moeten er in Tervuren eerst en vooral voor zorgen dat die vele projecten die reeds op stapel staan, op een fatsoenlijke manier worden uitgevoerd zonder de eigenheid van onze gemeente in het gedrang te brengen, en zonder ons in financiële avonturen te storten die ons voor vele jaren in de problemen zouden kunnen brengen. Een tweede prioriteit is een woonbeleid - en ruimtelijk beleid - dat zich voor de N-VA in de eerste moet richten op het betaalbaar houden van woningen. Tenslotte is de N-VA ervan overtuigd dat Tervuren meer moet doen om het Vlaamse karakter van de gemeente te versterken. Wij willen dat doen op een positieve en realistische manier, met een (taal)integratiebeleid dat in verschillende bevoegdheidsdomeinen wordt gereflecteerd. (SD)