Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zette hoog in toen hij op 14 november aankondigde dat hij Molenbeek zou 'opkuisen'. Het was de dag na de aanslagen in Parijs, maar toen al was duidelijk dat er een link was met de Brusselse gemeente.

Onder meer na de aanslagen in Brussel en Zaventem bleek dat er een spoor naar Molenbeek liep.

Reportagemaker Eric Goens volgde de afgelopen weken voor Vier de politiemensen van Molenbeek. Kijkers krijgen een vaak ontluisterende inkijk in de dagelijkse realiteit op het terrein. 'Wij vinden het niet erg om te dweilen, maar we moeten wel het gevoel hebben dat iemand de kraan aan het repareren is', vatte een agent in een van de vorige afleveringen samen.

Voor de laatste aflevering van de reeks was minister Jambon te gast bij de politiemensen. Hij ging een nacht mee op patrouille. Daarin blikt hij terug op zijn uitspraken van vorig jaar. 'Spijt heb ik niet. Het is de bedoeling om Molenbeek op te kuisen, maar je botst op een aantal zaken die je nog niet wist. Als je er nooit aan begint, zal je ook nooit resultaat boeken."

Jambon herhaalde dat er nog veel werk is. 'Al die jonge gasten die hier zitten, dat is de volgende generatie. Abdeslam en Abrini waren buurjongens van het commissariaat.'

Bekijk hier een fragment:

Agenten Dennis, Martijn en Jan Jambon zijn onderweg naar een café in Molenbeek voor een razzia. Op die manier kan de minister van dichtbij meemaken hoe het er dagelijks aan toe gaat in Brussel-West.

(JH)

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zette hoog in toen hij op 14 november aankondigde dat hij Molenbeek zou 'opkuisen'. Het was de dag na de aanslagen in Parijs, maar toen al was duidelijk dat er een link was met de Brusselse gemeente. Onder meer na de aanslagen in Brussel en Zaventem bleek dat er een spoor naar Molenbeek liep. Reportagemaker Eric Goens volgde de afgelopen weken voor Vier de politiemensen van Molenbeek. Kijkers krijgen een vaak ontluisterende inkijk in de dagelijkse realiteit op het terrein. 'Wij vinden het niet erg om te dweilen, maar we moeten wel het gevoel hebben dat iemand de kraan aan het repareren is', vatte een agent in een van de vorige afleveringen samen.Voor de laatste aflevering van de reeks was minister Jambon te gast bij de politiemensen. Hij ging een nacht mee op patrouille. Daarin blikt hij terug op zijn uitspraken van vorig jaar. 'Spijt heb ik niet. Het is de bedoeling om Molenbeek op te kuisen, maar je botst op een aantal zaken die je nog niet wist. Als je er nooit aan begint, zal je ook nooit resultaat boeken."Jambon herhaalde dat er nog veel werk is. 'Al die jonge gasten die hier zitten, dat is de volgende generatie. Abdeslam en Abrini waren buurjongens van het commissariaat.'Agenten Dennis, Martijn en Jan Jambon zijn onderweg naar een café in Molenbeek voor een razzia. Op die manier kan de minister van dichtbij meemaken hoe het er dagelijks aan toe gaat in Brussel-West.(JH)