Dat de geëvacueerde bewoners uit twee Wetterse straten twee keer geëvacueerd werden is volgens gouverneur Jan Briers geen strategische, maar wel een emotionele fout geweest. Een aantal bewoners mocht vorige week maandag naar huis, maar op dinsdagmorgen werden ze opnieuw uit hun woning gehaald.

Emotionele fout

De Oost-Vlaamse gouverneur neemt daarvoor de communicatieverantwoordelijkheid op zich, liet hij verstaan op een persconferentie in het crisiscentrum. "Ik vind dat ik een fout heb gemaakt, een emotionele fout rond de twee straten die we twee keer evacueerden", aldus Briers.

"Strategisch is er geen enkele fout gemaakt. We hebben de mensen eerst naar huis laten gaan omdat alles veilig was in de riolen en de huizen." Pas de volgende ochtend werd er één insijpeling van het giftige gas ontdekt.

'Hulpdiensten maakten geen fout'

Briers benadrukte dat de hulpdiensten geen enkele fout maakten. "Maar ikzelf heb het emotioneel moeilijk gehad dat we in die twee straten mensen opnieuw uit hun huizen hebben gehaald." (Belga/EE)

Dat de geëvacueerde bewoners uit twee Wetterse straten twee keer geëvacueerd werden is volgens gouverneur Jan Briers geen strategische, maar wel een emotionele fout geweest. Een aantal bewoners mocht vorige week maandag naar huis, maar op dinsdagmorgen werden ze opnieuw uit hun woning gehaald.Emotionele fout De Oost-Vlaamse gouverneur neemt daarvoor de communicatieverantwoordelijkheid op zich, liet hij verstaan op een persconferentie in het crisiscentrum. "Ik vind dat ik een fout heb gemaakt, een emotionele fout rond de twee straten die we twee keer evacueerden", aldus Briers. "Strategisch is er geen enkele fout gemaakt. We hebben de mensen eerst naar huis laten gaan omdat alles veilig was in de riolen en de huizen." Pas de volgende ochtend werd er één insijpeling van het giftige gas ontdekt. 'Hulpdiensten maakten geen fout' Briers benadrukte dat de hulpdiensten geen enkele fout maakten. "Maar ikzelf heb het emotioneel moeilijk gehad dat we in die twee straten mensen opnieuw uit hun huizen hebben gehaald." (Belga/EE)